Det stormar hos chefen på Riksgälden

Det stormar hos chefen på Riksgälden. Hans namn är Hans Erik Olof Lindblad och är nationalekonom. Han har en ämbetsmanna karriär. Mer intressant är att Lindblad blev statssekreterare hos Anders Borg när alliansen tog över regeringsansvaret och han var ansvarig för budgetfrågor. Han lämnade den posten februari 2013 när han hamnade på Riksgäldskontoret och blev chef där.

Nu stormar det kraftigt runt honom och hans förtroende är inte så högt på jobbet hos de anställda, själv skyller han på sin företrädare som var gamle moderatledaren Bo Lundgren. Han har även avslöjats att man tog beslut som inneburit stora förluster för staten och skattebetalarna. Det handlar om miljontals kronor.

Det han gjorde var en affär där Riksgäldens generaldirektör stängde en valutaposition när dollarn stod rekordlågt, trots att experter på myndigheten ansåg att det var bättre att ligga kvar. Det här ska nu staten gå igenom och se vad som hänt och om det begåtts några fel. Det här blir en sak till att städa upp efter den borgliga alliansregeringen och dessutom skyller två moderater på varandra. Riksgäldskontoret kan man betrakta som statens internbank.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.