Varför rör inte folk mera på sig

Varför rör inte folk mera på sig. Det kan väl inte ha undgått någon att det är mycket bra för hälsan. Nu ska Lycksele kommun och Region Västerbotten ha ett gemensamt projekt just för att få fler att röra på sig. Jag är inte emot att man gör den här typen av aktiviteter snare tvärt om men är lite smått rädd för att man bara når de som redan är aktiva. Jag själv har varit aktiv stavgångare och började med det när jag var alldeles för fet. Budskapet var att att är ett bra sätt för att undvika hjärt och kärlsjukdomar samt diabetes.

Tyvärr drabbades jag av både högt blodtryck och diabetes i början av 2018. Då fick jag ont i ryggen så fruktansvärt och man gick igenom hela kroppen och för ett år sedan fann man att jag fått nervvärk av diabetesen. Nu är det i stort sett bra och alla muskler jag tappade håller jag på att bygga upp igen främst genom roddmaskin.

Jag bor på seniorboendet på Berghem och där är det ett gym och där är det full fart i alla fall alla vardagar och det är bra för oss äldre att röra på sig. När bostaden nu ska bygga seniorboenden tycker jag självklart att det ska vara ett gym där så de äldre får träna. Jag tror att det på sikt håller nere de kommunala kostnaderna för äldreomsorgen och dessutom är det bra på alla sätt att ha en bra kondis. Lokalerna ingår i den hyra som vi betalar och så ska det vara. Kommunen kan inte ta allt ansvar från medborgaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.