Länsstyrelsen har tänkt till om hastigheten

Länsstyrelsen har tänkt till om hastigheten. Idag blir jag glad när jag såg hur länsstyrelsen reagerar på Trafikverkets förslag om sänkt hastighet. Länsstyrelsen är statens förlängda arm och med dem i ryggen blir det spännande att se om Trafikverket gör omprövar sitt beslut. Även i går på Gränsregionalt forum tags detta med sänkt hastighet då Cerum från Umeå universitetet han gjort en studie om detta med effekter som sker med en sänkt hastighet.

Jag vet att Trafikverket gör detta för att minska dödligheten i trafiken. Jag tror inte att det har någon större effekt. Om jag mins rätt så är det inte riktigt hälften av de som dödas i trafiken som har har en påverkan av alkohol eller droger i blodet, man kan nog tro att de även orsakat olyckor som gör att nyktra drabbas av den påverkade föraren. Jag tror till och med att mera prov av alkohol skulle minska antalet dödsolyckor i trafiken. Jag vill avsluta och tacka länsstyrelsen för att de avstyrker samtliga förslag om sänkt hastighet på länets vägar.

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Bra talat, Holmlund! Att sänka hastigheten för mkt Gör ju att det inte blir uppmärksammat där det kan vara befogat att sakta in. Att sänka till 80 på t ex de breda raka vägarna ut mot Holmsund är bara inte klokt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.