Moderaterna pratar bara sänkta skatter och polis

Moderaterna pratar bara sänkta skatter och polis. När de själva styrde då pratade de bara sänkta skatter och det var jobbskatteavdraget som lösningen på skattesystemet. Det var då den diskrimineringen som pensionärerna fick och skatten för pensionärerna blev högre per skattekrona. På välfärden var det inte mycket pengar som kom till och främst var det redan då landsting/regioner som hade det svårast. Under den tiden skar man även mycket i välfärden som drabbade de sämst ställda sjuka, arbetslösa var ex på de som fick betala skattesänkningars melodi.

När det blev regeringsskifte så såg främst moderaterna till att den första delen av förra mandatperioden blev det deras budget som gällde så det blev ytterligare ett års förlust för välfärden. När den här mandatperioden drev de igenom sin och KD,s budget som hade en massa ingrepp och även skatte minskningar. Så det är först nästa år som S har haft inflytande över budgeten. Trots detta har det varit ett djävla gnäll om brottsligheten och poliser trots att det var deras budget som hade stöd av SD som gällde och då fans det ingen överenskommelse om hur en regering såg ut och när det väl blev så så hade L och C inte accepterat regering som var beroende av SD och så kom januariöverenskommelsen till.

Självklart blir det inte en kompromiss så för att även C och L skulle få med något av sin politik och vi fick backa på skatter bland annat värnskatten. Och jag tycker att det är år helvete när vi har sossar som inte insett detta. Alternativet var en moderatledd regering med stöd av Sverigedemokraterna och då har det varit den slutliga slakten av välfärden. Moderaterna har aldrig pratat om välfärden.

Kom ihåg att Moderaterna satsade aldrig på fler poliser under sin regeringstid för de hade inte råd med det. Det tar tre år att utbilda poliser så de har ett ansvar att de är för få. Nu kommer det ut flera när budgeten efter förra valet började gälla. Jag är kritisk både mot med eget parti och media att man inte avslöjat hur moderaterna agerat. Även nu ska de satsa mera pengar på polisen och rättsväsendet man vart ska ma ta pengar både till sänkta skatter och mera till hela rättsväsendet. Man gör en sak när man styr och en annan när man är i opposition då har de råd till allt men när de har majoritet skär man i välfärden och jag tror att väljarna genomskådar skattesänknings politiken och regeringen har varit dåliga på att tala om vad de fått städa efter Moderaterna, men nu är det snart återställt till pensionärerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.