Vita huset är i riktigt blåsväder en orkan

Vita huset är i riktigt blåsväder en orkan. Undan för undan avslöjas det mer och mer hur Trump agerar och försöker hota för att få hjälp inför valet. Hans uppträdande är en parodi när han blir pressad och skyller bara ifrån sig som han gjort tidigare. Denna gång ser det nog mörkare ut än tidigare då det är eller måste vara en person med insikt och som vet vad som hänt. Trump den ormen bara skyller ifrån sig men det borde komma en tid då hans parti tar händerna ifrån honom. Jag har läst mycket från olika media om detta men jag lägger ut 5 sidor från Svt text som lättast gick att förstå. Här kommer dessa sidor från Svt text

Vita huset anklagas för mörkning
Trumpadministration i Vita huset
försökte mörka det uppmärksammade telefonsamtalet mellan USA:s president Donald Trump och Ukrainas president
Volodymyr Zelenskyj.

Det hävdas i den visselblåsarrapport
som offentliggjordes på torsdagen. Visselblåsaren uppger att utskriften av samtalet sparades i ett separat system för särskilt känsligt material.
Samtalet ägde rum i juli men har inte
varit känt tidigare. Visselblåsaren
skriver i rapporten att han fått höra
att Trump öppnat för att en främmande makt ska kunna påverka valet 2020.

USA:s underrättelsechef utfrågad. USA:s nationelle underrättelsechef Joseph Maguire utfrågades på torsdagen i tre timmar om telefonsamtalet mellan president Trump och hans ukrainske kollega Volodymyr Zelenskyj.
Maguire framträdde i representanthusets underrättelseutskott och försvarade sitt beslut att inte lämna vidare visselblåsarens rapport till kongressen, vilket normalt ska ske.

Han sade att Trump inte tillhör underrättelsetjänsten och att de vanliga reglerna därför inte gäller. Han hänvisade också till presidentens särskilda rätt att undanhålla handlingar.

Trump: Snudd på spionage
USA:s president Donald Trump sade på torsdagen att han vill veta vem som berättade för visselblåsaren om det uppmärksammade telefonsamtalet. -Jag vill veta vem personen är som gav visselblåsaren informationen för det är nästan som att vara en spion, sade Trump i ett tal på ett möte med donatorer på ett hotell i New York. -Ni vet hur vi brukade göra förr i tiden när vi var smarta? Spioner och förräderi, vi brukade sköta det lite annorlunda då, sade han enligt en inspelning som Los Angeles Times kommit över, skriver The Hill.

Visselblåsarens rapport.
Telefonsamtalet den 25 juli mellan
USA:s president Donald Trump och hans kollega Volodymyr Zelenskij har fått Demokraterna att kräva riksrätt. Affären blev känd pga en orosrapport som en anställd i underrättelsetjänsten lämnade inom ramen för det skvisselblåsesystemet. Så här skrev hen: Inom ramen för min tjänst har jag fått information från flera amerikanska tjänstemän att USA:s president använder sitt ämbetes makt för att möjliggöra för ett annat land att lägga sig i det amerikanska valet 2020.”

Denna inblandning inkluderar, bland
annat, påtryckningar för att ett annat land ska utreda en av presidentens främsta politiska rivaler.”
Orosrapporten lämnades den 12 augusti till underrättelsetjänstens inspektör Michael Atkinson.
Atkinson bedömde larmet som ”akut
oroande” och förde det vidare till
Joseph Maguire, tillförordnad chef för
USA:s 17 underrättelseenheter.
Maguire förklarade på torsdagen varför han inte lämnade rapporten vidare till kongressen, men sade att han anser att visselblåsaren hade ärligt uppsåt. Visselblåsarens identitet är okänd. Slut citat Svt text

Man blir nästan mörkrädd hur det kan gå till i USA. Han uttalar sig hela tiden som om han inte låtsas vet vad som kan hända. Tänk att en sådan person som Trump öppet diskuterar situationen med främmande makt.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.