Donald Trump använder hot som ett medel

Donald Trump använder hot som ett medel. Titt som tätt kommer olika hot från presidenten. Det kan röra sig om bland att varor både från Asien men även från EU. Hans hot rör främst att införa tullar. Nu kommet faktisk en allvarligare fråga nämligen när han ska lämna Syrien och tillåta att Turkiet får vida militära åtgärder och gå in och de i sin tur ska angripa de som till slut lyckades besegra IS om man tror att den segern är vunnen vilket jag inte tror på ett enda dugg.

Nu har Trump efter beslutet att dra sig tillbaka fått massor med motstånd från det egna republikanska partiet. Flera egna tycker att det mer eller mindre är att ställa sig bakom Turkiets angrepp på kurderna som kommer att bli ett folkmord och etnisk rensning. När han då känner stark motstånd mot sitt beslut som knappast har stöd för då kommer hoten. Vita Huset har sagt att Turkiska styrkor ska snart gå in i norra Syrien.

Det retar många då man vet vad som Turkiet kommer att göra. Man tror också att det är en chans för IS att vakna till liv igen om kurderna angrips igen. Trump hade lovat Erdogan att dra tillbaka trupperna i ett telefonsamtal.
När kritiken blivit besvärlig för honom då kommer hotet mot Turkiet. Hotet består av att han kommer att helt och hållet förstöra och utplåna den turkiska ekonomin  om han bedömer att landet går för långt. Det är han som ska avgöra om de gått för långt. Turkiet och USA kallar kurderna för terrorister. Kurderna i sin tur jobbar för att kurderna ska bli självständiga. Så det är med hot att driver son utrikes politik och hot och åtgärder har han vidtagit mot Iran och han har även provat med olika hot och strafftullar mot Kina och Nordkorea skulle han låta brinna upp.

Man får kalla honom den hotande presidenten och han har också vägrat lämna ut sin deklarationer vilket en domstol nu sagt att han måste lämna ut. Jag vet att listan på hot i olika former är mycket lång och jag fattar inte hur han kan ha några som håller på honom på grund av allt som hela tiden svärtar ned demokratin genom telefonsamtal och twitter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.