Idag efter sin död har Sara Danius hyllats

Idag efter sin död har Sara Danius hyllats. Det är många som idag gett henne hyllningar inte minst media, men hon har fått det även från någon person i Svenska akademin. Hon var visserligen den första kvinnliga sekreteraren där, men när det blåste som mest i Akademin var det få i alla fall utåt som gav henne sitt stöd. Det har även idag kommit till allas kännedom att det var cancern som tog hennes liv efter bra många år. Jag har ingen kunskap om hennes kulturella gärningar men blev imponerad över hennes sätt att försöka reda den kultur hon började ta tag i i akademin. En helt föråldrad struktur som fanns där. Märkligt att hon inte fick ett massivt stöd då men det gick nog inte och då tvingade man henne att sluta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.