Sätt fart på byggande av seniorhusen

Sätt fart på byggande av seniorhusen. Då menar jag den modell som Nils-Erik Öqvist byggt både på Umedalen och på Berghem. Hans bolag är beredd att bygga flera men det är även Gamliafastigheter. Seniorhusen där jag själv bor tycker jag är en mycket bra modell. Det är olika stora lägenheter från ettor till treor. Lägenheterna är inte större än behovet vi som är två har en trea på 66 kvm med en stor inglasad betong. De som är ensamma bor i ettor eller tvåor.

Innehållet som jag tycker är bra gör att det finns en matsal med kök som lagar luncher vardagar. Det finns ett rum där man kan samlas för att se på Löven eller film, att det finns en reception bemannad dagtid och gym och gärna som vi har det en bastu och en lokal där man kan hålla till på runt 15 platser.

Jag har pratat med Hans Lindberg och han förstår inte varför man inte kan få fram mark och plan för de som vill bygga seniorboenden. Det är ett mycket bra sätt att få fram en rotation i bostadsbeståndet och det är hur bra som helst för oss äldre den här typen av boenden och är ingen kostnad för kommunen och gymmet ger att de äldre håller sig friskare och även det gynnar skattebetalarna. Har bott här i ca 9 månader och jag hör att alla trivs. Nu hänger det på mark och exploatering och på planering att fler seniorboenden kommer till. Sätt fart för de äldres skull och gör det nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.