The Cavern Club Beatles på Folkets hus(med tillägg kl 18:00)

The Cavern Club Beatles på Folkets hus. Det var något som få upplever i sitt liv när musiker blir ett sånt djävla bra band. Däremot kan jag säga att VK,s kultursida kommer jag att sluta läsa då de enligt säkra uppgifter inte ville skriva något om en sådan stor upplevelse som detta. De är väl troligen för unga att fatta att vi är många som växte upp med denna musik. Som är annorlunda än vad man lyssnar på i dag. Man vet inte vilket steg just Beatles orsakade när de började komma i ljuset. De drog med sig en hel generation av musik älskare inte bara för oss i Umeå och clubb hundra utan i hela världen.

Jag måste säga att jag funderar över vilka kulturskribenter VK har som inte har en känsla om vilken musik som deras föräldrar hade och till och med vilken musik som deras far och morföräldrar hade. De har skrivit om oerhört många artister som varit på besök i Umeå som enbart spelat musik som som andra gjort inte minst allt som klassas som klassisk musik och texten till. Vad är det för skillnad på coverband och artister som spelar något som någon annan skrivit och komponerat och det är för mig samma sak som ett band som blir cover när de spelat en annans låt.

Jag har ändå besökt en hel del av Umeås kultur och jag ska nämna bara en sak som rör mig själv. Efter att konserten slutat kom det fram än äldre man och hälsade på mig och frågade om jag visste vem han var. Jag sa att jag kände igen honom men kunde inte hans namn som han då presenterade. Det är Acka från The Trappers som jag spelade i och då kom det upp ett ljus. Bandet var ett av många som spelade på UG och clubb 100 den tiden som var på besök i sin hemstad och han såg vilka som spelade i Umeå köpte han självklart en biljett.

Han visste inte att det var ett gitarr museum i om och som har ett kort på dem i Guitar Museet här I Umeå. Jag tycker det är så otroligt roligt att jag var en av de som fick vara med när rocken kom till Umeå och har känt tillfredställe över att vi fick orda musik för de unga människor som fick vara med när den nya musiken kom till Umeå en musik som lever för alla 60+ som var tacksam över att Beatles kom till och den musik som skapades vid dåtiden och som vi gillar fortfarande.

Beatles Bandet finns inte längre men coverbandet kan musiken och texterna och gör få spelningar utanför Liverpool där de håller till och spelar och där Johan Björk såg det för någon tid sedan och tog hit dem och idag och i morgon är de i Finland. Jag tackar Johan och hans företag som tog hit bandet och alla som jag träffade tyckte det var hur bra som helst. Däremot är jag oerhört besviken på VK som inte velat skriva om denna unika händelse för oss i Umeå och däremot diskriminerade den musik som vi äldre gillar. Jag är säker på att det var få som inte gillar vad de såg. Ingen i alla fall av gruppen gamla Björklövare som var där. För mig och säkert för de allra flesta av vi som var i ett stort sett fullpackad i Idun teatern som var där skickar VK,s kultursida till skamvrån som inte vet vad som är bra underhållning som tycker det var djävligt bra. Jag avslutar det som i förväg beskriver marknadsföringen vilket var precis mitt i prick

Det är ingen hemlighet att The Beatles i lindan av sin karriär spenderade en hel del tid på Star Club i Hamburg. Men den klubb som otvetydigt är mest känd bland Beatles-fans över hela världen är The Cavern Club i Liverpool – bandets hemstad. Här träffade bandet Brian Epstein och genomförde drygt 300 spelningar i början av 60-talet. Idag 2019 – har The Cavern ett officiellt Beatles-band som är det enda i världen som har rätt att använda The Beatles officiella logotyp i sitt varumärke.

THE CAVERN CLUB BEATLES framträder året runt på The Cavern med Beatles musik. De har även spelat med självaste sir Paul McCartney. Någon gång, då och då, åker bandet ut i världen och genomför ett fåtal spelningar på utvalda platser såsom Hamburg, New York eller Sydney. I år har turen kommit till Umeå och Umeå Folkets Hus.
Det där fattar inte VK och dess kultursida och det var tur för mig som får genom bloggen tala om verkligheten. Jag har efter att jag lagt ut bloggen som sagt att det finns inte en artikel på VK,s kultursida som sagt något positivt om något. Fattar inte VK,s ledning detta är det illa. Nu deltog de inte på evenemanget men jag vet att de var mycket imponerad av Gitarrmuseet, vilket de även sa från scenen

8 kommentarer

 1. Tom Juslin

  Oj, vilken energi du lägger ner på att hata VK. Kanske därför som du ser magrare och magrare ut varje gång man ser dig 😀

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det var ett mycket fult sätt att angripa mig för att jag blev sjuk. Jag har till och med berättat det för dig tidigare. Att du försvar VK är ingen nyhet för gör du inte det får du jobba kvar. Din kommentar visar att mitt förtroende för dig är totalt över. Att en journalist angriper mig för att jag varit sjuk så att jag höll på att trilla av pinnen. För det kräver jag faktiskt en offentlig ursäkt.

   Däremot står jag fast det hag skrev om VK,s kultursida och även om Coverbandet. Jag tycker det är svinaktigt att inte ha ett ord om denna kultursatsning som Johan Björk anordnade. Inte för att drt var han som gjorde det möjligt att ta hit detta underbara band. Men jag vet även att han har ordnat två konferenser i Österbotten

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Nej det har jag inte jag skrev i rubriken eller fd i den blogg som jag la ut efter din kommentar

 2. Tom Juslin

  Jag önskar dig allt väl och att du ska må bra, men inte vara så aggresiv och anklagande. Tänk positivt! Det var en himla bra Beatles-konsert vi var på, oberoende om tidningarna skrev om den eller inte!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Den önskan är inte värt ett enda dugg. Det hår inte att gömma det du skrev. Du måste inse att det är kränkande det du sa om min vikt och det är bara att läsa den kommentar jag gjorde på din kommentar.

 3. Tom Juslin

  Ha ha, du är värre än Trump, plockar bort mig från FB för att jag ifrågasätter ditt agerande 😀 😀

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Plocka bort ja. Jag vill inte ha några vänner som kränker mig för att jag blev sjuk och det riktigt dålig. Det visste du om då jag berättat det. Den typer av vänner vill jag inte ens ha på Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.