Vi har ett stort överskott av el, det är så

Vi har ett stort överskott av el, det är så

Vi har ett stort överskott av el, det är så. I söndags var det partiledardebatt. En intressant del som man kom in på var klimatet och då kom in på kärnkraften. Kristersson var totalt okunnig om det är brist eller inte på el. Han sa att det är brist på el idag men det är helt fel. På bilden ovan kan ni se hur det är med detta. Stefan Löfven sa att det är ett stort överskott och så är det och som ni kan se på bilden ovan. Ola Carlsson på Chalmers har gett Löfven helt rätt.Däremot är det brist på kapacitet i elöverföringen dvs elnätet. I Norrland har vi el så det är bara för företag som har ett elbehov att flytta till Norrland för där finns även arbetskraft. I Sverige förbrukar vi 145 TWh och producerar 170 TWh och då exporterar vi el till Europa och främst Finland. Vill med detta säg att vi har idag tillräckligt med el vilket är bra. Det finns inget förbud mot kärnkraft men det finns ingen som vill ta över och bygga nytt

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.