Sara Mediell tycker inte jag ska sluta läsa VKs kultursida

Sara Mediell tycker inte jag ska sluta läsa kultursidan. Det är nog mycket tveksamt för att vara helt ärlig. Jag skrev en blogg efter att ha varit och hört The Cavern Club Beatles på Folkets Hus och fick reda på att man på kultursidan inte ville skriva om Coverband. Jag vet att man fått en förfrågan eller tips att de var här i Umeå och svaret var att Coverband föll inte under ett bevakningsintresse. Jag begrep inte varför de inte kunde bevaka detta band som spelade det som blev den nya tidens musik som kom nästan samtidigt med rocken roll. Jag vet mycket väl att en cover är någons nyinspelning av en annan musikartists låt.

Då skulle man aldrig kunna gå och skriva om någon musik som är gjord tidigare. Classic musik skulle man aldrig kunna skriva om för då måste man ta något som inte finns. Nästa alla artister har någon inspelning av någon låt som någon annan spelat in. Men jag tycker att det är vansinne att man inte gjorde ett besök för att tala om hur ett Coverband som bara spelade Beatles låtar. Jag vet i alla fall att vi som var där var skitnöjda .

Vad som är mera märkligt är att hon inte tycker jag ska få skriva vad jag vill på min blogg som publiceras på VK. Det har vara hänt när det gäller kultursidan. En sådan begränsning liknar snare det gamla kommunistiska samhället. Det finns väl ingen som helst anledning att jag ska skicka in en kopia till Kulturredaktion som ändå hamnar under ansvarig utgivare och som en del av VK. Ni som läser det här inlägget tycker jag ska gå in och läsa hennes blogg i detta ärende. Jag tycker det är mycket förvånande att en kulturredaktör går till den typen av anfall som hon gör på en person som numera är en glad pensionär. I en kulturredaktion om någon ska väl ha respekt för det fria ordet. Det har varit som en ledstjärna i alla tider. Jag tyckte och tycker fortfarande det var svagt att inte bevaka ett band som enbart gör någon sväng utanför Liverpool och ett ställe där The Beatles föddes. Johan Björk såg också till att det blev två uppträdanden i Österbotten. Mitt intresse för kultursidan har falnat helt och ännu mer när jag har läst Sara Mediells blogg.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.