Erdogan är en äkta diktator

Erdogan är en äkta diktator. Något annat kan man inte säga när man ser hur han agerar nu och hur han agerade när det uppstod en revolt mot honom av en person och delar av militären. Det blev en stor klappjakt mot de som hade en annan uppfattning. Det mördades massor med folk och oerhört många greps och sattes i fängelse.

Nu har han påbörjat ytterligare en klappjakt på människor som ogillat och protesterat mot det påbörjade kriget som blir större och större för varje dag. Nu har Syrien mobiliserat militären som ska in och kriga på kurdernas sida och det finns rapporter om att de återtagit städer. Sant eller inte men så sägs det. Antalet skadade och döda ökar kraftigt och jag har sett i TV hur folk ropar på FN med inger ser till någon hjälp för skadade människor där många är barn.

Nu är frågan vem som hjälper vem, vi vet i alla fall att Turkiet är Natomedlemmar men tror att Nato inte vill gå in i ett krig i mellanöstern. USA har beslutat att ta hem sina trupper från Syrien men det verkar nu som att man stannar i regionen. Ryssland har även visat intresse för att få Turkiet bland sina vänner så vi får se vart den det hamnar. Nu har Trump beslutat om sanktioner mot Turkiet och det är tullar på stål som höjs till 50%. Vart det här tar vägen nu är omöjligt att sia om, men det blir ett oerhört lidande för människor som redan idag har det svårt. Ryssland deltar och stödjer Syriska trupper och Turkiet är ett Natoland så det kan bli ett krig mellan Ryssland och Nato.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.