Jag har försökt följa med vad M stämman…

Jag har försökt följa med vad M stämman beslutat. Jag kan konstarea att jag inte sett en enda artikel eller nyhetssändning där man har pratat om vilken välfärd de vill ha i framtiden. De säger något som kan tolkas som välfärd men det är inte en bättre välfärd utan hur man ska minska bidragen. Inte ett ord om tex hur de vill ha sjukpenningen och arbetslöshetsförsäkringen. Nej de pratar bara om bidragen och att om folk är i arbete minskar bidragen.

Ulf Kristersson tog upp tre fokusområden i en pressträff och ett område är migrationspolitiken men även ökad kärnkraft och skärpta straff för mord. Jag förstår inte om han tänker att staten ska bygga nya kärnkraftverk eftersom det är tillåtet att bygga ut om kraftägarna vill. Inte har väl M tänkt ge order till kraftproducenterna. Det var en del i energiöverenskommelsen men ingen producent har sökt tillstånd att bygga ut. Obegripligt. Det var det som han har tagit upp samt att de ska jobba för en ny kurs för Sverige. Däremot vill de ha friare tillgång till alkohol och därför lägger jag ut en artikel som fanns i Omni

”M-STÄMMAN I VÄSTERÅS
Under Moderaternas partistämma i Västerås har partiet beslutat sig för att driva på för att starköl och vin med upp till 20 procent alkohol ska få säljas i vanliga butiker och inte bara på Systembolaget, skriver TT. M vill också att Systembolaget ska ha söndagsöppet.

Mufs ordförande Benjamin Dousa menar att alkoholmonopolet inte lett till minskad alkoholkonsumtion, men till mer smuggling och privatimport. Samtidigt menar Oskar Weinmar, ombud från Stockholms län, att man inte får gå för snabbt framåt med en avveckling av alkoholmonopolet.
 Alkohol är inte en vara som andra, säger han.

2 kommentarer

 1. Brorson

  Tycker inte du att det har gått för långt med privatiseringarna? Det har det gjort i vissa avseenden, enligt min mening. Om Moderaterna håller med mig är det bara bra. Men jag tror inte att de gör det. Sverige har en oersättlig natur, och därför måste det sättas stopp för fortsatt rovdrift på vår natur genom tvärstopp för fortsatt utbyggnad av vattenkraften och vindkraftverk högre än träden. De bästa åkermarkerna och renbetesmarkerna i Norrlands inland har redan satts under, så nu måste det bli stopp för höjda kraftverksdammar o dyl.

  Vi äldre, som har sett de politiska modenyckerna komma och gå, hört skräckpropagandan om de stundande katastroferna öka och minska i styrka för att slutligen klinga av helt, har ett särskilt ansvar för att lämna över en oförstörd natur och en fungerande välfärd till våra barn, barnbarn och barnbarnsbarn. De stolligaste privatiseringarna måste rullas tillbaka, andra måste omregleras. Klimatet får vänta.

  De fortfarande orörda älvarna måste räddas för gott, de 200 största vattenkraftverken ska ägas, drivas och underhållas av staten och dessutom reduceras till 195 genom att de naturmässigt mest värdefulla älvsträckorna återställs, bland dem hela Voxnan och Stora Sjöfallet. Samtliga kvarvarande kärnkraftverk ska ägas, drivas och underhållas av staten under kvarvarande teknisk livslängd. Likaså ska nya kärnkraftverk byggas och ägas av staten, men på längre avstånd från större tätorter än Barsebäck och Ringhals.

  Det måste också bli tvärstopp för nya överföringsledningar från Norrland till södra Sverige. Antingen blir det stora överföringsförluster i dessa långa ledningar eller också blir det farliga elektromagnetiska fält för människor och djur. I stället för att göra det svårare att bo i glesbygd, vare sig vi talar om Norrlands inland eller det småländska höglandet, ska vi underlätta boendet där genom sänkt bensinpris samt parkeringsskatt i de större städerna och höjd energiskatt på elbilar.

  Parkeringsskatten är ett av de allra bästa förslagen som Mp har kommit med, men verkar vara bortglömt även av miljöpartisterna själva. Det skulle alltså vara en skatt på all parkering i de större städerna, vilket till skillnad mot nuvarande parkeringsavgifter skulle drabba all och inte bara de fattigaste bilägarna, som tvingas ställa sina bilar på gatan. Och skulle drabba stormarknaderna i utkanten lika mycket som citybutikerna,

  Mp har glömt miljön för klimathysterins skull. Och med den rådande idétorkan hos S-delen av regeringen är det ju Mp som styr. Mot avgrunden.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är inte egentligen en privatisering om det offentliga köper en tjänst av en privat aktör och som finansieras av skattemedel. När man privatiserar får allt gå över till privata finansieringar. Ska man upphandla ska man veta vilka kostnader man har själva i den offentliga sektorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.