Boris Johnson använder hot igen

Boris Johnson använder hot igen. Vi har hört och hör nya förslag varje dag om Brexit från många håll och allt dyker upp i media. Man kan tro att Johnson försöker med att trötta ut parlamentet. De har dock varit mycket ståndaktiga och inte gått i hans fällor. Från läktaren är det svårt att förstå att en person som han inte känner av den misstro som finns i hans eget parti där han dessutom är partiordförande.Han har ju råkat bli nedröstad flera gånger om detta Brexit. Den som beter sig som en klok politiker är ändå talmannen.

Hoten de kommer ständigt från Johnson och hotar med att dra tillbaka sitt Brexitavtal och gå till ett nyval om hans förslag om det avtalet kommer att få ett beslut om förlängning igen. Han beter sig som en diktator eller kanske en barnunge då ha i dagens tal sa följande får som de vill och bestämmer sig för att försena allting  måste han dra tillbaka sitt förslag. Jag kommer inte under några omständigheter tillåta fler månader av detta  Däremot har han inte hotat med att avgå och det förstår jag för då skulle säkert många applådera

Så här skriver Omni om vad EU,s ordförande sagt. EU-parlamentet kommer besluta om det blir en uppskjutning av brexit eller inte, beroende på vad det brittiska parlamentet beslutar de kommande dagarna. Det säger EU:s ordförande Donald Tusk till Ekot. Han understryker att det inte kommer vara EU som orsakar en avtalslös brexit.
 En brexit utan avtal kommer aldrig vara vårt beslut, säger han.

Man är väl just nu inne i en debatt om brexitavtalet eller den lag som ska beslutas om. Det finns flera olika vägar det kan gå och vi får väl vänta och se vart allt tar vägen. I media har vi hela tiden fått information om vart lekstugan kan ta vägen men ingen information om vad de brittiska företagen säger om Brexit och den process som pågår. Törs företagen som importerar saker göra upphandlingar utomlands när det finns en risk vid ett avtalslöst Brexit och lika dant för länder som ska köpa varor från Storbritannien. Har det funnits i media vad som kommer att hända vid ett avtalslöst Brexit så folket vet vad som händer i ett ev nyval som Johnson hotar med. Vet politikerna vad som kommer att hända med ekonomin som varit så sammanknutet med EU och dess länder. Jag hoppas bara att det blir slut på denna parodi eftersom det skadar folks tilltro till de politiska systemen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.