Nu går det inte att lita på SCB längre

Nu går det inte att lita på SCB längre. Orsaken till detta är att de satte bort jobbet delvis till en underleverantör. Evry hette bolaget som delvis fick jobbet av arbetskraftsundersökningar, Hör och häpna så räknade man fel när underlaget samlades in. Det var många med mig som blev förvånad över att arbetslösheten blivit högre. De som fick en glädjeskutt var framför allt moderaterna som började håna Stefan Löfven för detta. Nu hoppas jag att man redovisar rätt siffra så vi får se sanningen. Däremot skadar detta SCB så nu vet man inte om de även satt bort jobben med undersökningar av hur partisympatierna ser ut. Jag återkommer med att lägga ut en artikel om detta som det är Omni som skrivit. Den ser ut som följer.

”SVENSKA JOBBEN
Det var ett misstag hos en underleverantör som gjorde att SCB:s arbetsmarknadssiffror blev missvisande, rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen räknade konsultbolaget Evry fel när underlaget till Arbetskraftsundersökningen (AKU) samlades in. Resultatet blev att statistiken visade att arbetslösheten var högre än den egentligen var, vilket SCB själva slog larm om.

Förra året outsourcade SCB hälften av arbetet med AKU till Evry.
 Vi arbetar tillsammans för att lösa det här problemet just nu, säger John Kling, enhetschef på SCB till tidningen. Slut citat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.