UFC spelade bort sina chanser till kval men Björklöven var mycket bra

UFC spelade bort sina chanser Björklöven bra. De klarade inte av att slå Nyköping borta, kanske inte så förvånat. De förlorade med 2-1 och målet kom på övertid, så man var aldrig nära. Vinner Linköping i morgon då går de förbi UFC på bättre målskillnad och de kommer aldrig att tappa poäng mot i sista matchen hemma mot Nyköping. De har gjort runt 8 mål fler än UFC och släppt in 6 mål mindre före morgondagens match som de har borta mot Sylvia och där tappar man inte några poäng utan förbättrar målskillnaden.

UFC har legat bra till i stort sett hela säsongen men som vanligt har man inte lyckats knyta igen säcken. De blandar bra spel med urusla insatser och det har man inte råd med om man tänker sig spela i superettan. Inte oväntat får de fortsätta spela i ettan nästa år. Det är inte alls säkert att de kan slå derbyt mot Team TG här i Umeå i sista matchen. Det ser ut som om fotbollen i Umeå inte får ett lag i superettan nu heller. Det är även märkligt att inte en kommun som Umeå som har så många fotbollsplaner lyckas fostra unga grabbar så man får ihop ett lag som spelar i superettan.

Vad som ändå är bra idrott i Umeå är just Björklöven. Det är mycket folk och i kväll var det det 4756 åskådare och bra stämning trot att Karlskrona tog ledningen redan efter 47 sekunder och resten av perioden var helt Lövens och de vann då skotten med 13-1. Men inga mål. Det tog då endast bara 18 sekunder i andra så var det kvitterat. Resten av perioden var nog en av de bästa på flera år och efter den så var det 4-1 till Björklöven. Det var mycket snabbt och säkert spel och den som glänste mest tycker jag var Alex Hutchings som gjorde 2-1 och 3-1 snabbt efter varandra. Sista perioden slutade 1-1 och den var lite mer avslagen. Det är roligt att gå på ishockey när man spelar så bra som man gjorde i kväll. Nästa match är på fredag och hoppas det blir mycket publik och bra stämning och då möter man Västerås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.