Liberalerna mest aktiva skriver Westerberg (L)

Liberalerna mest aktiva skriver Westerberg. Det är han som tycker att en politisk aktivitet räknas i hur många frågor man ställer i Fullmäktige. Han menar att det är i fullmäktige och det han slår sig för bröstet är att de har fem interpellationer och två enkla frågor idag som gör att L är mest aktiv. Det tycker inte jag och inte vi Socialdemokrater. Vi tycker att aktiviteter där man möter personer och väljare är mycket viktigare än räkna antalet frågor man ställer om en sak som pågår i styrelse eller nämnd. Tittar man på hur man gör i riksdagen så är det en person som frågar ett statsråd som ger ett svar. Då är den avslutad.

I kommunen kommer man många gånger långt utanför ännet i frågan och det blir i stället en allmänpolitisk debatt. Nu är man stolt och lägger ut frågan och det kan dröja innan den behandlads i Fullmäktige. När media ringde mig och frågade vad jag skulle ställa blev svaret alltid det får du reda på i Fullmäktige dit frågan ställdes.

Jag vet inte om jag kallar det aktiv genom att fråga om samma sak som man fråga om i den nämnd man sitter i . Westerberg sitter själv i KS au och de två övriga sitter även i en nämnd. Jag har alltid sagt att de som sitter i en nämnd där man själv sitter, bör man inte ta upp tid i KF. Det är 65 ledamöter plus ersättare som sitter i KF och en timme kostar mycket pengar. Frågor i fullmäktige får inte heller mycket press speciellt då det är så många. Jag tycker fullmäktige är på väg åt fel håll eftersom man lägger mindre tid på beslutsärenden. Jag har försökt få reda på vad Westerbergs prioritering cykelbron till Bölesholmarna har fått för merkostnader och vad det beror på.

En kommentar

  1. Olle

    Håller fullständigt med dig, en massa onödiga frågeställningar skapar inget. Och den med Bölesholmarna var en relevant fråga, men du får nog inget svar.Jag tror faktiskt jag skulle kunna slå Peder W ,men inget som är nåt vettigt. En ny syn på politik som L har , deras nya slogan. L frågar mest, men inte bäst.L i Umeå tillför inte mycket, kanske nåt cykelställ och några soptunnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.