Greta Thunberg tackade nej till klimatpris

Greta Thunberg tackade nej till klimatpris. Såg på TV tidigare i går kväll att Greta Thunberg tackade nej till Nordiska rådets miljöpris på 500000 svenska kronor som hon tilldelats. Hon var inte hemma i Sverige så det var två andra som var Konserthuset, gick upp och tackade för priset och meddelade att hon och
Fridays for Future tackar nej och sa Klimatrörelsen behöver inga fler priser, det vi behöver är att våra makthavare och politiker ska lyssna på forskningen”.

Det har varit lite tyst om henne ett tag och hon ska väl snart vara någonstans i Sydamerika och hålla någon typ av anförande. I vilket fall som helst verkar hon vara en god förebild för svenska ungdomar och deras miljöengagemang. Det hör av olika rapporter runt om från världen att miljöfrågorna är oerhört viktiga för världens unga och det känns tryckt för framtiden. Våra och våra förfäders har ställt till det för jordklotet men egentligen ovetande om vad som händer. Utvecklingen går snabbt framåt inte minst inom fordonsindustrin och Vattenfall som ett bolag har lovat att man ska kunna framställa järn och stål utan att släppa ut koldioxid.

2 kommentarer

  1. Krister

    Nu måste du förklara dig, Lennart. Du skriver i din blogg att ”Våra och våra förfäders har ställt till det för jordklotet”: Jag antar att det var en liten felskrivning och att du menar att VI och våra förfäder har ställt till det för jordklotet? Om du börjar blanda in tidigare generationer än den du och jag tillhör (över 50) skjuter du väldigt långt utanför mål. I princip all klimatpåverkan har skett under de senaste trettio åren, vilket gör att tidigare generationer inte på något vis skall läggas till last för det som en del nu tror händer. Samma sak gäller för Sverige som land, vi står för mindre än en halv procent av klimatpåverkande utsläpp/nedskräpning. En halv procent som naturligtvis kan och ska minska ännu mer.
    Jag påminner dig om det du själv så ofta hävdar, ta reda på fakta innan du skriver och tycker till

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Men det är så att vi har bidragit till fossila bränslen och därmed oljeberoendet. Det är inte morgondagens människor som svarat bland annat för klimatkrisen. Mycket beroende på att vi visste inte mera men ansvaret går inte att ta bort. Man hade tex kunnat satsas på mer forskning tidigare. Jag tror säker att du förstår vad jag menar annars saknas läsförståelse och då bör du tex gå komvux för att lära dig mers

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.