Anders Ågren i konflikt med sina kollegor

Anders Ågren i konflikt med sina kollegor. Anders har som alla politiker en bakgrund i något yrke förutom de broilers som kommer direkt från ungdomsförbunden utan att ha haft något yrke innan man fått något uppdrag i ett parti. Ågren har i alla fall sagt att han är lärare till professionen. Jag litar då på honom i det fallet. Konflikten nu rör skolan Västangård där han påstår att lärarna uppmanat till skolstrejk för miljön. Jag har läst noga vad Moderaternas egen tidning skrev och som de egna moderaterna gett sken av det är sanningen.

Jag ska upprepa den tid jag var ordförande och Anders oppositionsråd och han sa att vi ska inte lägga oss i innehållet i skolan utan det regleras på annat sätt som genom läroplanen och skollagen. Nu har han gjort och handlat precis tvärt om trots att han är lärare och borde kunna läroplanen och skollagen. Det jag först tänker är just hans påståenden om att skolan uppmanat till skolstrejk. Lärarna har å sin sida hävdat att innehållet i det de jobbade i var ett projekt om miljöfrågorna och Ågren kopplade det direkt mot Greta för hennes engagemang för miljöfrågorna och skolstrejk och att skolan hakade på detta. Då var det inte enligt skolan och dess rektor

Jag har också sett att lärarnas fackliga organisation också agerat på att Ågren lägger sig i det som ligger på skolan och lärarna, ett ansvar som han många gånger påtalat till mig när han var oppositionsråd. Jag tycker hans kommentar att han varit oppositions råd i 17 år var ett bottennapp som förklaring till hans agerande liksom att han inte skulle pudla. Jag tycker moderaternas tidning som det verkar som Riedl har ansvaret för är ute på hal is. Hans eget påhott mot samordnaren på Brå hade samma effekt att skrämma till tystnad även då för att en socialdemokrat inte var trovärdig i hennes jobb som ansvarig för Brå. Ska inte en Tjänsteman kunna vara politiker på samma sätt som Åsa Ågren har varit

Jag läste också om fackets brev till kommen och jag delar stadsdirektörens uppfattning att tjänstemännen kan inte göra något åt vad politikerna säger och inte ens det som hände när Tamara Spiric kränkte tjänstemännen i budgetberedningen. Jag tycker att moderaterna gett sig in på samma sätt och uppmanat till hur och vilken mat som ska tillagas eller inte. Jag tänker på deras agerande mot maten på en förskola där de ville föra upp den till politiskt beslut. Jag delar i och för sig att man inte ska tvinga att alla ska äta bara vegetariskt eller inte. Men det är en djäkla skillnad mot att vi som är politiker ska ta beslut om matsedeln. Som det var tidigare men jag vet inte om det är kvar så tvingades inte muslimerna till att äta griskött utan de fick en annan kost och det tog vi vad jag vet inga politiska beslut om. Peter Wigren har också en debattartikel i dagens VK där han tycker att man ska lämna rektorerna i fred.

Jag tror och tycker att M har det kämpigt nu och att Kristersson inte lyft partiet som man trodde efter Kindberg Batra och att SD håller på att sakta men säkert att glida förbi. Partiledaren han sysslar mest med att skylla på andra om flera lagar som M inte gjorde något åt när man satt i regering. Politik ska inte bara handla om brott och straff utan människorna vill även ha andra saker som gör att man är trygga som, ett arbete, sjukvård, ersättningar om jag blir sjuk eller arbetslös, man vill ha en miljö där man kan andas, en skola för alla, kunna leva som pensionär, man vill till och med ha en bra kultur, fritidsaktiviteter många många andra välfärdsfrågor, som man dessutom är beredd att betala skatt för och få när man behöver det.

4 kommentarer

 1. Olle

  Tycker dagens politik handlar allt mindre om människors välmående och mer om politikers stridigheter. Alla bara dömer de andra partierna , ska det vara så djävla svårt att samarbeta och sluta kasta skit. Politikerna i alla partier har ställt till med en djäkla soppa i samhället och måste ställa detta till rätta inte bara sitta och beskylla varandra för det ena med det andra.Det är ju bara att titta på politikerbloggarna, nu tar jag din som exempel. Inget ont om dig men så här ser det ut hos de flesta.

  Varför måste det vara så här ,detta är inte värdeskapande utan skapar bara politikerförakt.Vill gärna se en attitydförändring hos våra politiker där de både kan ge ros och ris och även erkänna misstag. Nu idag framstår de flesta politiker som lögnare hos oss väljare. Som sagt titta i politikernas bloggar och du finner att 95 % är kastad skit mot sina ”moståndare” som egentligen borde ses som kollegor.

  Anders Ågren i konflikt med sina kollegor
  Karolinska har haft dålig koll
  Kommer Trump att inse allvaret i det han gjort
  Anders Borg var hos TV4,s morgonprogram
  SD politiker beter sig mycket märkligt

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag håller med dig till viss del.politiken har lite väl mycket fladder och i fullmäktige i Umeå har det blivit ett sorgligt beteende

 2. Sixten.Jonsson

  Jag har nyligen informerats attOlof Palme tog bort tjänstemannaansvaret 1969.Därför har svenska myndigheter blivit medborgarnas värsta fiender eftersom de anställda tjänstemännen kan driva sin egen politik i sin tjänstemanna utövning utan att riskera påföljder.Vi har flera konkreta exempel som Skogsstyrelsen som överklagar domar som gått emot deras egna politiska linje,länsstyrelsen som ville föreslå radikal vänstermiljöpolitik ,djurskyddet mm. Men det värsta är att såna som du gömmer sig bakom tjänstemännens oantastbarhet.Givetvis ska tjänstemannaförslagfå kritiseras i en rättsstat!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du har fel så här ser det ut.
   Tjänstemannaansvaret (det s.k. ämbetsmannaansvaret) togs bort den 1 januari 1976. Det finns i nuläget inget uttryckt tjänstemannaansvar. Det närmsta man kommer ett ”tjänstemannaansvar” är att det finns vissa möjligheter att åtala tjänstemän samt för domstol att avskilja vederbörande från anställningen. Bestämmelserna återfinns i 20 kap. Brottsbalken och innefattar bland annat tjänstefel och brott mot tystnadsplikt. Även mutbrott kan aktualiseras (10 kap. 5-5c § Brottsbalken).
   Det var en bred politisk enighet och ingen har velat återföra det när regeringar har bytts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.