Sverigedemokraterna diskriminerar

Sverigedemokraterna diskriminerar. Vad ska man säga annat om den motion de lag till i riksdagen. Man kan fundera över varför de ska se över detta och bland annat ska utestänga flyktingar som fått uppehållstillstånd. De riktar sina åtgärder mot folk som inte blivit Svenska medborgare och det tar minst 5 år om jag minns rätt. Det är så att man ska ha bott ihop i 3 år om man lever tillsammans med en som är svensk medborgare. Är man statslös finns andra bestämmelser. Man ska även göra undantag för nordiska medborgare och turister som då i sin tur ger undantag för romer eftersom de är här dom turister. Jag för min del tror inte det går att stänga ute EU medlemmar. Det blir i alla fall massor som skulle diskrimineras om förslaget går igenom. Då måste man nog göra upp med M och KD. Så här har Omni beskrivit förslaget

%Ï SD:S BIBLIOTEKSFÖRSLAG Sverigedemokraterna föreslår i en riksdagsmotion att lån på bibliotek ska kunna nekas den som inte är svensk medborgare, skriver Biblioteksbladet. SD:s kulturpolitiske talesperson Aron Emilsson säger till tidningen att begränsningen inte ska gälla medborgare i andra nordiska länder eller turister. Partiet vill nu se en utredning kring frågan.
 Det är delvis en principiell inställning. Om man ser biblioteken som en del av den skattefinansierade välfärden finns det en rimlighet att se vilka grupper som inte är med och solidariskt finansierar systemet, säger Emilsson till tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.