Nobelstiftelsen bjuder inte in Åkesson

Nobelstiftelsen bjuder inte in Åkesson. De tycker inte att partiledaren är rumsren har inte haft någon tanke på att ompröva sitt beslut. Orsaken är att de tycker att det är ett parti med högerextremt parti och att de inte har respekt för att alla människor är lika mycket värda. Jag har all respekt för Nobelstiftelsen. Så här skrev Omni i sin artikel om detta

 ” NOBELPRISET 2019 Nobelstiftelsen håller fast vid sin inställning till Sverigedemokraterna och bjuder inte in partiledaren Jimmie Åkesson i år heller, rapporterar TT.
 Det är Nobelstiftelsens styrelse som valt att inte ompröva beslutet som man fattade för tiotal år sedan, säger presschefen Mikael Östlund till nyhetsbyrån.

I motiveringen till beslutet står det att partiet inte är ett parti som alla andra och att bakgrunden i högerextremism och bristen på respekt för alla människors lika värde ligger grund för Nobelstiftelsens inställning. Slut citat Omni och jag tycker alla måste se de motiv som Nobelstiftelsen har och SD har inte tvättat bort sin bakgrund.

2 kommentarer

  1. johansson

    SD tackar nog Nobelstiftelsen för beskedet man har tidigare sagt att Nobelstiftelsen är SD:s främsta valarbetare och det stämmer nog. Löfven gjorde också ett stort misstag när han inte bjöd in SD till samtalen om gängkriminaliteten, det är därför som SD har stigit så mycket i opinionsundersökningarna i höst.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det tror jag att Nobelstiftelsen inte bryr sig om. De tycker att SD inte är rumsrent på grund av Sins rötter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.