Högerns ledamöter tror inte på klimathotet

Högerns ledamöter tror inte på klimathotet. När jag menar högern så är det Moderater, Kristdemokrater, och nu främst Sverigedemokrater. Novus har gjort en undersökning som visar hur partiets sympatisörer tror om hur akut klimatfrågan är. Det som självklart är med i den bedömning om forskningen har rätt. I alla länder där forskningen inte styrs av politiken är man till nästan 100% säker på att det är en akut fråga och det var man även när det gäller Parisavtalet. Det avtalet förhandlades fram under perioden 2011 2015 och trädde i kraft 2016 den 4 november.

Nu har USA lämnat avtalet trots att forskningen i USA vittnat om hotet under Obama och man skrev på. Så här ser det ut att 95% av Miljöpartiets och Vänsterpartiets sympatisörer ser frågan som akut. För de som har sympati med S, L och C, är då 85-87 % som tycker frågan är akut medan den har sjunkit till runt 65% procent för M och KD, sympatisörer men ändå en bit över hälften. Hos SD,s sympatisörer är det bara 37% som ser klimatfrågan som akut. Ska man tolka detta så blir min tolkning att man har få som följer med och som bryr sig om framtiden och kanske det är orsaken att de fått över lågutbildade och lågavlönade arbetare. Det skulle vara en intressant studie.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.