Vad händer med hotet mot Nordmark

Vad händer med hotet mot Nordmark. Jag har sagt det förut och gör det igen. Kan man verkningen lägga ett misstroende mot en minister som egentligen inte hunnit göra något åt arbetsförmedlingen och har varit minister en kort tid. I januariöverenskommelsen ska förändringen rulla igång och vara färdig till 2020. Nu är man mot LOV som M och KD haft i sina program. Skulle S ha gjort så här under Reinfeldts tid på många frågor har det varit ett djävla liv. Att kommunisterna hotar med ett misstroende på en politik man inte gula kan inte vara enligt regelsystemet som finns. Då urholkas demokratin om i inte beslut som är tagna i riksdagen ska gälla måste vara ett fel. Jag tycker Vänsterpartiet satt sig i ett spela som jag hoppas ger konsekvenser för dem genom att aldrig mer ha med vänsterpartiet att göra. Det kan också vara så att regeringen avgår och då har vänsterpartiet bidragit till en regering som kan leds av Jimmy Åkesson. Då kan de inte rösta nej till Åkesson som regeringsbildare i stället för Stefan Lövfen eftersom man röstat bort regeringen och ett statsråd för arbetsmarknadspolitiken. Så här har har flera tidningar skrivit om detta står Omni för
”REAKTIONER PÅ HOTET MOT NORDMARK
Genom att stödja Vänsterpartiets misstroendehot, men samtidigt ställa två krav på regeringen försöker Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M) att ta initiativet från Jonas Sjöstedt. Det menar Ekots inrikespolitiske kommentator Tomas Ramberg i en analys.

Den här metoden för att påverka i en politisk sakfråga är enligt honom också ovanlig. I vanliga fall försöker man gå ihop i riksdagen för att rösta igenom en förändring i sakfrågan, men nu tycker man det skulle ta för lång tid. I stället vill man att regeringen drar tillbaka förslaget om lagen om valfrihet  och som motprestation får man behålla sin arbetsmarknadsminister, menar Ramberg.

Ewa Stenberg på DN menar att hotet om ett extraval skulle kunna läggas fram de närmaste dagarna, men att det också finns flera faktorer som talar emot det  bland annat Socialdemokraternas opinionssiffror.I stället tror hon att regeringens mästerförhandlare  kommer få ta plats på scenen över helgen. Slut citat. Vem hon menar är regeringen mästerförhandlare  har hon inte sagt. Att vänsterpartiet vill sänka en fd förbundsordförande som nyss blivit minister och inte har kunnat sätta sig vad det hela rör sig om är ett hårt angrepp på svensk fackförening visa vilka de är. Samma sak att hota för ett riksdagsbeslut låter ännu mer märkligt liksom att M och KD röstar mot ett beslut som de själva drivit nämligen LOV. Kristersson har inte kommit över att C och L gjorde upp med regeringen. De litade inte på att Kristerssons nej till SD var ett nej och det har nu senast i veckan än en gång visat att han vill samarbeta med SD är helt klart. Nu bildar de en högerallians med SD som största parti vilket borde innebära att ledaren för den är Jimmy Åkesson och han kan nog även få stöd av Jonas Sjöstedt i en politisk fråga som ev gett den blåa alliansen till makten vid ett nyval

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.