Bygg mer seniorbostäder även för pensionärer

Bygg mer seniorbostäder även för pensionärer. Det har vi från gamla gardet skrivit om tidigare. Nu såg vi till vår glädje att Heimstaden skulle bygga det som till stor del liknar det boende som seniorhusen gjort på Berghem där jag bor. Det är bara en sak jag reagerar mot och det är att de som flyttar in inte får vara äldre än 65 år. Den arbetsgrupp som varit aktiv på Gimonäsområdet har säkert passerat den gränsen för länge sedan. Det som sker med den åldersgräns är som jag ser det en diskriminering av alla som är pensionärer. Här på Seniorhusen har man inte den diskrimineringen och bland annat jag och min fru några år 70 + fick flytta in.

Jag hoppas och vill att vår kommunledning tar upp en diskussion med företaget och be att de ändrar eller tar bort den övre åldersgränsen och man kan även höja den nedre gränsen. Det är när man blivit pensionär viktigt att man tex kan sälja villan eller bostadsrätten och flytta in i ett senior eller trygghetsboende. Det finns många tror jag som nått pensionsåldern som vill och har behov av att flytta från sitt nuvarande boende. Tänk om Heimstaden när det gäller åldersgränsen som stod i tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.