Anders Ågren är ute och cyklar

Anders Ågren är ute och cyklar. Då tänker jag på den blogg han skrev den 23:e. Ja det är inte första gången han gör detta utan har gjort det sedan han blev kommunalråd. Han har för det första lagt budgetar som inte finns utrymme för när han drog ned på centrala kostnader och minskad administration och sedan när han beslutade med stöd av Vänsterpartiet gå och ta bort den gemensamma förvaltning drog han på ökade kostnader för administration med minst 200 miljoner kronor. Det är det som gett fördyringar nu och ingen bättre styrmodell snarare tvärt om.

Han litade aldrig på den information om vilka minskade kostnader som den gemensamma förvaltning hade gjort i mina interpellationssvar. Det är sanningen och ingenting annat. Han litade inte på våra tjänstemän som utformat information som gavs. Som politiker måste man lita på att de tjänstemän som finns i organisationen. Därför är det totalt olämpligt att inte lita på de experter vi får material ifrån då vi måste lita på att tjänstemännen är opolitiska i sin tjänsteutövning även om jag tror de flesta utnyttjar sin rösträtt i de allmänna val som finns. Man kan inte avsätta tjänstemän eller tillsätta tjänstemän på grund av politisk uppfattning.

Ågren har aldrig heller under alla år vi jobbat tillsammans i budgetberedning redovisat vad han vill skära bort för att sänka skatterna. Diffusa motiv att minska administrationen som han ökade när den gemensamma förvaltningen avskaffades och inte ett ord om vad som kunde förändras. Moderaterna har inte heller insett att de merkostnader vi har främst inom fritid och kultur med vissa petningar i kvinnohistoriska och Gitarr Museet. När det gäller hade vi en bred politisk uppgörelse med flera partier till och med vänsterpartiet var med på detta för när man bygger sånt bör man träffa uppgörelser som håller över tiden.

Jag är mycket förvånad över att både liberalerna och centerpartiet lurats in i Moderaternas syn på budgethanteringen. Den gången Lennart Johansson försvinner kommer man även att svika föreningslivet.

Moderaterna eller kanske Anders Ågren har inte insett att de satsningar som görs på kulturen har varit en stor tillgång när det gäller Umeås tillväxt och att en bra kultur har varit bra för detta. Jag tror att de satsningar vi gör inom fritid och kultur gjort att vi har låg brottslighet. Tror han inte på tror han inte på vad polisen sagt, då har han inte lyssnat på vad polisen sagt i Brå och förnekat detta. Jag ska kunna utveckla mycket mer hans syn på vad som behövts ur planeringssynpunkt men det kan jag ta vid ett annat tillfälle.

När det så gäller det höga kostnadsläget är hans kritik mot förvaltning och personal en riktig käftsmäll när han inte tror att mer pengar ger mer välfärd och då förstår jag inte hur han resonerar. Högre skatt och mer pengar ger mer välfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.