Vart är vi på väg

Vart är vi på väg. Så brukar det låta i TV programmet på spåret men det är inte det jag menar utan den dom som kom om blöjor på dagis. För mig är det helt obegripligt att det inte ska finnas ett ansvar för detta på föräldrarna. Det finns inga lagar eller beslut av någon regering att kommunerna ska tillhandahålla blöjor för barn på förskolan eller dagis som många kallar det Nu ökar kostnaderna mycket för kommunerna och risken är att de kostnadsminskningarna då hamnar på förskolan genom fler barn i grupperna eller genom färre förskolelärare eller färre barnskötare.

Jag har inte läst varför domstolen dömde som de gjorde men om det är en tolkning av någon lag så då måste finanseringen komma från staten enligt finansieringsprincipen. Det är inte heller många kommuner som tillhandahåller blöjor. Man måste också fråga sig varför ska de som har sina barn hemma då inte heller få gratis blöjor. Om man uppfattar det nu som om barn som går i förskolan ska ha gratis blöjor måste regeringen ändra på detta så att inte lagen tolkar det som domstolen gjort. Det här måste regeringen snabba på om reglerna är så otydliga att några kommuner håller med blöjor på förskolan. Jag tror föräldrarna heller tar mer personal i förskolan i stället för blöjor. Det ska vara politiker som bestämmer detta och inte domstolar. Ska det gå till på det här sättet är demokratin hotad som Juholt en gång i tiden sa. Jag håller med honom

2 kommentarer

 1. Michael Rönnlund

  Ska man låta politikerna bestämma detta och inte lagen då är demokratin hotad.
  Ett bra beslut av domstolen, ett samhälle där politikerna hela tiden försöker öka egenavgifterna är inte bra.
  Om S hade gett mer pengar till kommunerna istället för att sänka skatten för de rikaste i Sverige hade detta inte varit ett problem.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är politiker som stiftar lagarna och det finns inga beslut någonstans om att skattebetalarna ska tillhandahålla blöjor på förskolorna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.