Bra att man vaknar till om ekorrjakten

Bra att man vaknar till om ekorrjakten. Nu kommer den troligen att bli tillåten. Det är Naturvårdsverket som kommer med förslaget. Det har varit förbjudet i 18 år men man anser att vi har en livskraftig stam nu. Man tänker att jakten skall vara tillåten mellan den 15 november och till om med februari. Man tror att stammen är runt 200000 tusen individer. Det här är ett bra intiativ, mycket bra. I Långvattnet är det alldeles för många och de är duktiga på att ta fågelungar. Jag har sett hur man till och med river ned fågelholkar. Nu jagar jag inte själv utan får be någon att hjälpa mig få bort dem. De är ju en typ av råttor och de är skadedjur eller gnagare som de kallas. Hoppas att man nu lyder Naturvårdsverket. Den är inte så gullig som en del tycker utan den är ett hot mot många av småfåglarna.

3 kommentarer

 1. Olle

  Jag förstår att detta väcker uppmärksamhet bland människor men vi som vistas i naturen vet vad de ställer till med bland småfåglar och skogsfågeln.Sen kommer inte jag att jaga dom för på våra marker är de inte så många. Sen hoppas jag att man tar sitt förnuft till fånga och släpper jakt på den invasiva Skarven som katastrofalt breder ut sig och förstör fiskebestånden, finns hundatusental som tar ca 0,75 kg fisk per dag. Många gånger mer än fiskarna tar upp. Men ändå säger myndigheterna att det är fiskarna som utrotar bestånden. Så mer jakt på Skarv och Säl måste till.

 2. Caanita

  Att Naturvårdsverket inte har annat att pyssla med, än att utreda hur man ska decimera ekorrstammen är bedrövligt. Jag är helt övertygad om att naturen sköter detta helt själv, utan inblandning av Naturvårdsverket. Hur ska dom kontrollera att ingen skjutning görs före 15 november eller efter 1 mars? Har dom blivit varse att år 2020 är ett ”skottår” och detta är deras bidrag till naturen och klimatet?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag tycker du har helt fel. Det är ett uppdrag som naturvårdsverket har att se till att reglera djurstammar så att de inte bli för stora. I somras tog den död på ungarna för 4 par flugsnappare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.