Juniorkronorna slår rekord och även Björklöven

Juniorkronorna slår rekord. Junior VM i ishockey har startat för några dagar sedan. Sverige mötte Finland och det var bara 8 sekunder kvar när de gjorde 3-2 målet mot Finland. Finland tog ledningen med 1-0 och 2-1 men Sverige kvitterade och vann matchen med 3-2 i förlängningen där Finland dessutom hade en spelare utvisad. Jag såg matchen men nog hade jag väntat mig bättre spel av båda lagen och visst borde Sverige ha avgjort matchen tidigare. Idag blev det även ett Zorro mål när Nils Höglander gjorde kvitteringen till 1-1. Han är tror jag ursprungligen från Norsjö kommun och spelar nu i Rögle. Det är dåligt stt i stort sett alla media inte nämnt detta men ni skulle ha hört om han varit från AIK, Djurgården eller Frölunda. Jag tycker det är härligt att se och om du vill se det då ligger det säkert ute på nätet och det är värt att titta på det. Så här skrev Omni om matchen.

JUNIOR-VM 19/20
De svenska Juniorkronorna har nu 49 raka segrar gruppspelsmatcher i JVM. Det står klart sedan Alexander Holtz stänkt in 3 2 med bara sekunder kvar av förlängningen mot Finland.
Matchen var spännande från start till mål. Finland tog ledningen med både 1 0 och 2 1 men Sverige kom ikapp båda gångerna. För matchens prestation stod Nils Höglander när han gjorde 1 1 genom ett Zorromål från en position bakom målburen.

 Full fart och allting i en enda rörelse. Helt enormt, sa Viasats expert Håkan Södergren. Höglander spelade även fram Samuel Fagemo som gjorde 2 2 och därmed tvingade förlängningen.
I den första perioden tog Finland ledningen genom Patrik Puistola, ett mål som kom i power play. Finlands 2 1-mål gjordes av Kristian Tanus. Slut citat av Omni

Idag har Björklöven spelat hemma mot Tingsryd och tyvärr fick jag inte se matchen i A3 arena då magen ställde till problem som jag får till och från och jag vet att det beror på de tabletter jag tar på grund av diabetes. Jag fick se matchen på TV på seniorboendet och det var en fullständigt överlägsen seger som slutade med en seger med 7-0. Jag kan inte ge någon enskild spelare mer beröm än den andra utan det var en formidabel lagseger. Det är bara att applådera och bocka och buga. Min oro inför matchen var helt obefogad och det var när man gjorde 1-0 på den första minuten och de gjorde 4-0 efter 55 sek i andra perioden. Enda nackdelen är att de tog några onödiga utvisningar om det berodde på domaren vet jag inte men Tingsryd fick en enkel straff men det fick inte Löven på en likadan händelse. Ishockey är en sport för Umeborna och det syns på publiksiffran FULLSATT.

När jag skriver färdigt bloggen ser jag på Junior VM där Sverige gör precis som man vill och leder efter två perioder med 5-1 mot Schweiz. Även de unga kronorna tycker jag tar på sig någon onödig utvisning. Jag hoppas nu bara slutar att leka och tror att matchen är över. Jag är inte orolig för den svenska hockey utbildningen men för att vara ärlig så har i alla fall jag önskat att fler spelat kvar i Sverige. Gärna skulle flera av dagens VM juniorer passat i Löven och inte gjort bort sig där. Sverige ser ut att vara på väg mot den 50e raka gruppsegern i junior VM

I en annan JVM match håller Ryssarna på att ge Canada en riktig käftsmäll. Där har jag inte sett matchen men Ryssarna leder stort och det är inte fel enligt de som rapporterar.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.