Bojkotta V75 som körs i Norge

Bojkotta V75 som körs i Norge. Det som händer där flyttar inte travsporten framåt ett enda dugg. Det beror på hur man kör i loppen. I dagens första avdelning körde en kusk som satt bakom ledaren och han körde rakt ut i tredje spår och bland annat störde favoriten som kom i attack i tredje spår. En sådan händelse har aldrig kunnat inträffa i Sverige. Ingen har haft modet att köra så. Jag tror inte att favoriten hade vunnit men det var märkligt att han inte körde ett enda dugg förrän i sista kurvan. Är man ond skulle man kunna säga att man körde efter eget spel. Favoriten hade säkert varit som sämst tre om inte den idiotkörning av den som satt invändigt gjorde. Nu vet vi inte vilket straff han fick men ett långt körförbud borde det vara.

Det händer alltid något när man ser på trav från Norge som är för mig och många med mig tycker är märkligt. Nog är det bättre om man lät fler V75 lopp och dagar gå i Sverige som då skulle ge mer pengar till svenska hästägare och det blev mer intressant för att få fler hästägare och bättre förutsättningar för de som sysslar med avel. Ska hästnäringen och travet kunna överleva i Sverige måste det finnas trav och lopp på andra banor än Solvalla, Åby, Jägersro och Bergsåker. Det här med att köra V75 för ofta tror jag gör att det blir för mycket V75 och statusen för alla som har bolag försvinner. Det bästa ATG kan göra är att låta alla V75 som ändå har en bra status avgörs i Sverige och ingen kusk törs i Sverige köra som den som mer eller mindre körde över ett par som dessutom gjorde att fler hästar än favoriten stördes. Kusken som körde en av vinnarna tyckte norsk travsport sköttes dåligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.