USA är ingen dröm för anställda

USA är ingen dröm för anställda. Ja inte bara för anställda heller för den delen. Det pågår på olika platser och stater demonstrationer och strejker bland lärare. Det var ett inslag i Rapport som visade hur sjukt land USA där låga skatter går före lärare och skolmaterial till eleverna. Lärarnas löner var så låga att när det betalt alla fasta avgifter fanns inga pengar kvar till kläder och andra utgifter. Det är vanligt att lärare har dubbelarbete för att klara av att leva och ha pengar till övriga omkostnader som alltid finns. Jag tror

Det här att man har två jobb har funnits länge, så det var ingen nyhet i alla fall för mig. Lärarna var dessutom mer eller mindre tvingade köpa in utrustning som pennor mm för att kunna ge baren undervisning. Jag tror och har trott att lärarna var viktiga för skolan men så är det inte eftersom de behandlar lärarna som de gör. Tänk att lärarna var tvungna att köpa material till elevernas undervisning, som kostade omkring 8000 per år. Det är många fler yrkesgrupper som har så låga löner att man tvingas ha två jobb. Då ska man komma ihåg att skatterna är låga och för lärarna sa hon som intervjuades att skatterna för henne var på 7%.

Att USA har en märklig syn på många saker är inte förvånande och ett exempel är att de inte skrivit på något som barnkonventionen. Nog vore de på sin plats att man införde fler av de internationella konventionerna som finns. Nu ska Trump göra sig av med massor av invandrare och de är ännu mer lågavlönade och när de försvinner så finns det inga som tar dessa jobb. Jag är glad att man slipper leva i ett land som USA. Däremot satsar de enormt stora pengar på försvaret men det mesta lånar man till då man tar ut för lite i skatt.

USA är ett land med mycket stor statsskuld och har i alla fall sedan 2012 haft en statsskuld som är större än BNP. Den kommer även att finnas 2020. Då förväntas skulden bli 23 000 miljarder dollar (23 biljoner dollar), samtidigt som BNP spås bli till 22 500 miljarder dollar vilket ger en statsskuld som är cirka 102 procent av BNP ..
Den Svenska statsskulden den är på 38% av BNP. Det är tre länder som har en statsskuld är Japan med 204%, Grekland 165 och Italien 120 %. 2014 hade det utländska innehavet ökat till omkring 6000 miljarder dollar. Kina är den största enskilda ägaren av amerikanska statspapper, följt av Japan och Belgien. Det är märkligt att de inte utsätts för större press av långivarna. Man borde inte tillåtas att få fortsätta låna som man gör. Intressant är att Kina är ägare av så stor del av statspapper. Det här går åt helsike förr och senare men de borde tvingas att höja skatten som är för låg för att de ska kunna betala av på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.