Idag är det vintersport som gäller till V75 går

Idag är det vintersport som gäller till V75 går. Det har varit hur bra som helst i vinterstudion och de tävlingar som varit. Det började fantastiskt bra med damer stafett i skidskytte och de blev tvåa och alla gjorde sitt lopp och Hanna Öberg hade chansen vid sista stående öppnade starkt men fick ta till extra skott men laget blev ändå två och det är hur bra som helst.

Efter detta blev det sprint damer och herrar och som vanligt blev damerna bäst. Tre till final varav två åkte för IFK Umeå förra säsongen där Linn Svahn vann och och Linn Sömskar också gick till final och blev femma. Den tredje svenska som var hur bra som helst i kvarten blev trea i finalen men kunde inte rå på Svahn. Tre svenskor till final men inge norska var där. Tre i final trots att Stina Nilsson och Jonna Sundling som ledde världscupen och som också tävlade för IFK Umeå förra säsongen.

När det gäller herrarnas sprint som varit ett sorgebarn blev det en tredje plats genom Johan Häggström som blev trea och första pallplatsen på många år för Sverige och hans första. Häggström bor i Umeå där han studerar till civilingenjör men han tävlar för Piteå Elit. Grape som åker för Umeå kom till semifinal men där tog det slut fel spårval i de trånga spåren som var där. Teodor Petterson gick till kvartsfinal men där blev han trea men tiden räckte inte till semi. Det var ont om snö i Dresten men trång spår och det var ett mycket kort upplopp så Teodor hade fel position vid ingången på det mycket korta upploppet.

Jag tycker det är synd att inte IFK Umeå kunde behålla Jonna Sundling och Linn Svahn i klubben och att inga företag i Umeå kunde sponsra IFK, s skidåkning för det om något måste vara bra idrott att använda i sin marknadsföring. Linn är nog egentligen från Lycksele och gick skidgymnasiet där. Herrarnas skidskytte stafett är en katastrof där de till slut hamnade på en 11:e plats över 3 minuter efter och med dåligt skytte. Det har inte gått så bra gör herrarna sedan Wolfgang Pichler slutade som tränare. De övrige vintersporterna som bland annat herrarnas storslalom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.