Iran erkänt att planet sköts ned av misstag

Iran erkänt att planet sköts ned av misstag. Ett erkännande har kommit i Irans stats TV. Man har sagt att det var ett misstag som låg bakom och att man ska straffa de skyldiga. Enligt tv bolaget, som citerar militärkällor, ska planet ha flugit nära en känslig militärbas och då skjutits ned av misstag, enligt AP. 176 människor omkom i kraschen varav 17 var hemmahörande i Sverige. Landets utrikesminister och också erkänt och att det var ett mänskligt misstag. Iran hade också en militäranläggning. Jag trodde inte de skulle erkänna men bevisen blev nog för starka. Nu behöver alla experter inte spekulera längre och inte heller de anhöriga. För Iran är detta självklart ett totalt misslyckande. Men rädslan över att det var ett anfall av USA eftersom man från Irans sida hade skjutit mot USA,s baser.

En kommentar

  1. Jörgen K

    Religiös fanatism i kombination med analfabetism är orsaken. 80 mil västerut är gränsen mot Irak, så det finns inget som kan förklara eller förmildra det faktum att Iran är ensam skyldig och totalt ansvarig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.