Vad händer nu efter att Iran erkänt…

Vad händer nu efter att Iran erkänt nedskjutningen. Stefan Löfven har skrivit att handlingen måste fördömas till TT. Han har även skrivit
Iran har angett att flygplanet skjutits ned av misstag. Detta uttalande ger förutsättningar för den grundliga och transparenta utredning som måste klargöra alla omständigheter kring kraschen.  Jag tror det blir svårt att få ut hela sanningen då det är försvarshemligheter som finns med eftersom det var Irans militärer som sköt ner planet.

Oavsett hur mycket man synar delar från det nedskjutna planet är mycket klarlagt när Iran erkänner att det var de som sköt ner planet av misstag och de som gjorde det ska straffas. Eftersom vi är i mellanöstern är det säkert dödsstraff som väntar. Hur man får fram det yttersta ansvaret får vi väl se. Det är klart att Iran varit på helspänn efter de missiler som de skjutit några timmar tidigare. Om man nu hör vad ledare från Iran och USA har de hårda orden kylts ned och USA går in med olika typer av sanktioner som ska ha betydelse för ekonomin men det drabbar nog vanligt folk mer än den politiska ledningen med mullorna i spetsen. Det enda som är positivt nu är att spekulationerna säkert minskat när det har kommit ett erkännande från Iran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.