Intressant att pensionerade poliser jobbar

Intressant att pensionerade poliser jobbar. SVT har gjort en sammanställning om att pensionerade poliser återvänder till jobbet. Det är inte så många men det har blivit fler och fler som återvänder till jobb men bara från i våras då det var 100 st så har ökat till 140. Ökningen har skett i samtliga polisregioner och i region syd har 40 st återvänt men även i Stockholm har antalet återvändare mer än fördubblas från 9 till 20 och samtliga utreder grova brott.

Det här är klart en förstärkning av den kår som haft ont om folk men det framgår inte hur det ser ut med hel eller deltider. Intressant är att i region Syd är det flest som återvänt. Jag tror att inom olika delar av offentlig sektor sektor finns en ganska stor personalresurs då det inte finns tillräckligt med utbildade personer. Det här måste också kommuner och regioner bli bättre på om man ska klara av bemanningen. Använder man metoden behövs färre som anställs från arbetskraftinvandring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.