Varför dödades Irans Soleimani

Varför dödades Irans Soleimani. Det som USA påstått inklusive Donald Trump sade att han dödades för att förhindra en närstående attack ser ut att var i god Trumpanda nämligen en ren och skär lögn. Nu har det kommit fram att det var inte sant utan Trump hade gett klartecken redan för sju månader. Det är NBC News som har kommit med den nygamla nyheten och de hänvisar till säkerhetskällor och de brukar som oftast vara sanna. Däremot var orsaken densamma som nu om Iran orsakade någon amerikans medborgares död. En civilanställd dödades av en raketattack någon dag före amerikanerna mördade Soleimani. Så klartecknet gavs för länge sedan och inte nu.

Jag har så svårt att först att man inte talade sanning direkt, det kan väl inte ha funnits någon anledning att för världen ljuga om detta. Dåvarande säkerhetsrådgivaren John Bolton och utrikesminister Mike Pompeo ska i somras ha uppmanat Trump att döda Soleimani. Det är obegripligt att USA och främst Donald Trump ljög om han hade fått klartecken. Nu har väl Bolton slut men det är ingen anledning att ljuga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.