Blir Jan Björklund ny ambassadör

Blir Jan Björklund ny ambassadör. Tidningen Fokus är det som kommit med den nyheten att Jan Björklund blir ny ambassadör i Italien och i huvudstaden Rom. Jag tror regeringen gör ett klokt val om det är han som blir ny på posten i Rom. Något jobb borde en politiker ha som slutat som väl känner till Sverige och våra synpunkter på EU och andra frågor som rör tex flyktingfrågor för Grekland har en svår roll som en nation där båtflyktingar anländer.

Nu ska även Västerbotten ha en ny landshövding i vår när Margareta Andersson slutar. Jag vill ha en person som väl känner det politiska systemet och haft kontakter även inom EU. Mer om vem jag både tror och önskar men namnet på han eller hon avslöjar jag inte nu. Länsstyrelsens roll har också förändrats sedan det blev region av landstinget som nu har ansvaret för den regionala utvecklingen och det är regionpolitiker som beslutar av de statliga pengarna liksom EU finansiering. I Västerbotten såg vi helst en storregion bland annat för regionerna söderut är så stora befolkningsmässigt. Länstyrelsen har dock en roll i att samordna de statliga intressena och därför vore det ändå bäst med en som redan kan länet

2 kommentarer

  1. Brorson

    Jag föreslår Maria Kristoffersson från Vilhelmina. Om det inte blir hon, tycker jag att landskapet Lappland ska bryta sig ur nuvarande län och bilda eget.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Då dog de fort och de skulle inte ha råd med ett sjukhus. Då blev det ingen finansiering via skatten från resten av västerbottenskommunerna via region Västerbotten till Sjukvården i Lappland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.