Vänsterpartiet blir beroende av Sverigedemokraterna

Vänsterpartiet blir beroende av Sverigedemokraterna. Det trodde jag aldrig skulle hända. Han säger den där Sjöstedt att han ska förhandla med M och KD för att få mer pengar till välfärden. Då vet jag inte hur han räknar utan att ta stöd av Sverigedemokraterna. Han måste väl veta att D,Mp,C och L har en överenskommelse om budget
Det ser ut så här när det gäller mandaten till Riksdagen
S 100 M 70
MP16 KD 22
C 31 V28
L 20 Totalt 120
Totalt 167 SD 62 totalt 182
Som ni ser så har ytterst vänstern och högern funnit varandra och både Sjöstedt, Kristersson och Ebba Buch Thor har räknat med stöd av Sverigedemokraterna och SD är beredd att gå över lik för att tvåla till S,Mp,C och L eftersom de var den konstellationen som var emot ett beroende av SD.

Nu vill då Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt slå sig ihop om innehållet i den ekonomiska politiken. För mig är det inte alls oväntat att V som sysslar med hot för att få igenom sina förslag ett arv från kommunisterna och Sverigedemokraterna som har sina rötter i nazismen och både V och SD har aldrig haft sin politik där alla människor är lika mycket värda

Om jag nu sett på de intervjuer som hållits idag är det inget media som frågat Sjöstedt om att har har blivit beroende av Sverigedemokraterna. Det tycker jag har varit svagt av både Journalister i Svt och TV4 för att få igenom sina förslag. Ni har sett räkneexemplet som jag visar.

En kommentar

 1. Lars Gidlöf

  Hej

  Ja det är otroligt att V kan gå med M och Kd men å andra sidan för ju S en helt borgerlig politik nu med avskaffande av värnskatt och försämrad LAS.

  Att S inte längre kan ha en egen politik är deras undergång, de tappar all trovärdighet.

  Ett parti ska stå för sin politik, om det ger regeringsmakt eller inte är det viktigaste, utan att de gör saker enligt sina uppfattningar.

  S hade inte behövt bilda en regering nu som är styrd av en massa liberala idéer. De förlorar allt nu på detta. Skamligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.