Så är det dags för Löven idag mot Södertälje

Så är det dags för Löven idag mot Södertälje. Enligt uppgifter i VK blir det i stort sett samma lag som senast och förändringen är att Cannata står i målet och William Eriksson går in i fjärde kedjan och Kristoffer Söder blir extra forward. Södertälje har spelat upp sig en hel del på slutet från ett bottenläge till sista kvalplats (8a) som de ligger på idag. Mot just Södertälje har det varit många härliga matcher mot här i nuvarande A3 arena och jag minns speciellt en match som Löven vann med 7-6 och Tore Öqvist gjorde 5 mål. Två andra spelare i historien är det som gjort 5 mål i en match är, Bengt Lövgren i vinsten mot Piteå med 14-9 75/76 och Ulf Lundström i andra vinsten mot Piteå, med 15-2, samma säsong. Alla dessa tre var duktiga på att skjuta handledsskott och då hann aldrig målvakterna med.

Vi skulle få vara med om en sådan fest en gång till men jag tror aldrig att det kommer att hända men fler mål görs idag med handledsskott än för några år sedan. Jag är säker på att det blir förlust idag om man spelar lika dåligt som man spelade mot Västervik. Det måste till full skärpa mot Södertälje det är jag säker på men såg att en träning hade avbrutits just på grund av att skärpan var dålig. Även om man leder serien stort så är det 16 matcher kvar att spela vilket är 48 poäng. Så inget är klart ännu. Det är också så att det är en fördel att vinna serien för man får 3 hemmamatcher i direktkvalet till SHL.
Så här spelas det när serien är avslutad
Lag 1-2 spelar allsvensk final i bäst av fem matcher, vinnaren spelar direktkval till SHL, förlorade lag spelar Playoffmatch mot vinnande lag i Slutspelserien.
Lag 3-8 spelar Slutspelserien, det bäst placerade laget spelar playoffmatch mot förlorande lag från allsvenska finalen.
Vinnande lag från Playoff mot lag 13 från SHL.
Vinnande lag från allsvenska finalen mot lag 14 från SHL.

Så det gäller att ligga i hela säsongen.
Åter till kvällens match. Jag hoppas verkligen att man vinner i kväll för på fredag är det Timrå hemma och snart är det MoDo borta. Men ska man vinna måste man visa stor vilja och köra för fullt och jag ska inte tippa då jag så ofta tippar fel men ska gå och lämna in vårt lottosystem som vi är 10 andelar i. På lotta är det enbart turen man får lita till. Även i kväll ska jag hjälpa till att sälja 50/50 lotter som bidrar med pengar till ungdomsverksamheten i IF-et. Vi syns på A3 efter kl 18 och håller tummarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.