Det sprids en massa falska nyheter om S

Det sprids en massa falska nyheter om S. Jag har läst en sida skriven av Olle Thorell som är Socialdemokratisk riksdagsman. Han har uppmanat att dela den men det kan jag inte göra till VK. Så då delar jag den på detta sätt. Jag fattar inte att man sysslar med en massa lögner och en del liknar på vilket sätt Mussolini kom till makten och grundad Fascismen som parti i Italien men nog om det så skrev Olle Thorell så här.

Det sprids så mycket lögner, myter och allmänt struntprat om oss sossar, regeringen och en överhet som vill blåsa folket . Det är inte alls konstigt att det finns motståndare långt ut på högerkanten som vill smutskasta oss och sprida myter.
Det underliga är att så många går på smörjan! Här är några myter som är lätta att slå hål på.De är helt enkelt inte sanna:
1. Nej. Regeringen tänker inte förbjuda folk att ha ved på sin tomt.
2. Nej. Göran Persson stal inte 252 miljarder från pensionärerna som aldrig betalats tillbaka trots löfte om det.
3. Nej. Sverige har inte världens högsta skatter.
4. Nej. Ingen vill förbjuda: lucia, pepparkakor, julskinka, julmust, midsommar, svenska flaggan, nationalsången eller dalahästen.
5. Nej. Public Service är inte styrt av vänsterkrafter som vill undanhålla sanningen från folket .
6. Nej. Muslimerna har inte en lömsk plan att ta över Sverige från svenskarna. Inte globalisterna heller. Inte heller Bilderberggruppen. Inte ens George Soros har det faktiskt.
7. Klimatförändringarna är verkliga, de är orsakade av människan och Greta Thunberg är inte en naiv marionett styrd av andra för att sprida myten om en påhittad klimatkris. Hon förmedlar vetenskapliga fakta.
8. Nej. Välfärden är inte i ruiner och totalt förfall. Även om det finns brister är Sverige ett välfärdsland i världsklass.
9. Nej. Socialdemokraterna var inte nazister under kriget.
10. Nej. Barcelonaavtalet är ingen lömsk plan för att sälja ut Europa till den islamska världen.
Se där 10 myter spräckta. Slut citat Olle

Jag håller med Olle till hundra procent i dessa 10 men det finns många fler långt ute på högerkanten. Det är så Missolini kom till makten och han hade en elev som började på samma sätt och det var Adolf Hitler i Tyskland. De arbetade på samma sätt med en massa lögner och obegripligt fick man med sig folket och i båda fallen slutade de med krig som var och skulle bli den slutliga segern och både Hitler och Mussolini så fackföreningarna som pesten. Programmet som visar på hur diktaturer finns på Kunskapskanalen och i går var det Mussolini som det handlade om. Sevärt och tänkbart när extrem höger skördar framgång i många länder.

4 kommentarer

 1. John Erickson

  Trevligt att du dementerar felaktigheter. Men du underbygger inte dina påstående. Skulle vara intressant om du kunde utveckla en del av punkterna….

 2. John Erickson

  Vad säger du om ”lögnen” från vår finansminister om att kommunernas dåliga ekonomi beror på ökande kostnader för 40-talisterna. Är det verkligen den posten som är störst eller kan det bero på något annat som har gjort att våra kommuner har lånat upp 1000 miljarder för att balansera sitt underskott?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är ingen lögn alls få de största kullarna av barnen är 40 talisterna och den gruppen ökar och de flesta behöver någon form av vård och omsorg innan
   man dör. Visst är lånen en del för de lokaler som byggs för äldre men det beror även att antalet unga upp till 19 år ökat och där har man både förskolan och grund och gymnasieskolan. När det gäller sjuvården som ligger på den andra kommunen har man blivit mycket duktigare på att behandla och där är det dyrare och dyrare utrustning men även de mediciner man tillverkat har priserna också stigit kraftigt inte minst för att de kan bota så mycket fler eller hjälpa där har kostnaderna rusat i höjde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.