Försöker man hjälpa SD att tvätta bort sina rötter i Nazismen

Försöker hjälpa SD att tvätta bort sin rötter i Nazismen. Jag jag håller på att tro det men det går aldrig för rötter går aldrig att tvätta bort. De som bjuder in SD till Riksdagsnätverket Minnet av Förintelsens minnesstund och det har självklart de som överlevt förintelsen reagerat mot. Hedi Fried har skrivit om detta i ett inlägg på Dagens Nyheters debatt sida för några dagar sedan och jag vet inte om SD har accepterat att komma. Det måste kännas hemskt av de som lever och fått sina föräldrar och kanske även sina syskon mördade i tex gaskamrarna.

Minnesdagen är nu den 27 januari. Hedi Fried har skrivit det är första gången som förintelseöverlevare tvingas möta representanter avlade av samma ideologier som deras föräldrars mördare . Vilka hon syftar på är självklart Sverigedemokraterna. Hon skrev att SD inte är antisemiter, men att deras utspel kring islam ställer till liknande typer av problem. Det är normförskjutningens mörka stig vi vandrar. Jag har sett det komma, och ändå ville jag inte tro det. 

Ja de måste i vilket fall som helst kännas fruktansvärt och jag begriper inte att Riksdagsnätverket minnet av förintelsen gjort detta och varför. Jag har så svårt att tro att S,L och C stått bakom detta som samtidigt inte velat styra med Sverigedemokraterna. Där har säkert vänsterpartiet kunnat svänga då de har gått ifrån det man sa i valrörelsen att aldrig vilja vara beroende av SD. M och KD svängde av från den linjen redan när det pågick regeringsförhandlingar och det upptäckte L och C ganska snabbt då det bara var att räkna mandaten i riksdagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.