Våldtäktsmän ska slippa straff om de gifter sig med offret

Våldtäkts män ska slippa straff om de gifter sig med offret. Det vill Erdogan lagstifta om. Vilken fruktansvärd syn Erdogan har på flickor. Nu håller de på med ett lagförslag som går ut på att om en man våldtagit en 15 årig flicka slipper han straff om han gifter sig med flickan. Det blir ett tvångsäktenskap för flickan att då gifta sig med en man som utsatt flickan för en våldtäkt. Det låter så fruktansvärt att en statsman och att ett parti sätter sätter så låg tilltro till en flicka. De som är emot förslaget kallar lagen för ”gift-dig med-din våldstäksman”. Ja man kan förstå det. Man har haft ett liknande förslag 2016 men det hade stoppats efter stora internationella protester.

Det är väl dags att återuppta dessa protester och det häller även att avstå från att turista i Turkiet tills det hamnar i papperskorgen. Liknande lagar finns i andra länder i mellanöstern liksom i Nordafrika. Det verkar vara i muslimska länder detta sker och där finns ingen som helst frihet för kvinnor och allra minst för barn för barn är man tills man fyllt 18år. Det finns även länder där det inte är tillåtet för kvinnor att köra bil.

Det har funnits ett TV program om detta för inte så länge sedan som visade flickor och kvinnors liv i dessa länder. Det är inte heller lätt för kvinnor att protestera för då är risken stor att man hamna i fängelse i många år. Det är minst 4000 män idag som sitter fängslade för våldtäkt i Turkiet. Jag tycker att Sverige och regeringen bör ta upp detta med de länder som har den typen av lagar. I vilket fall som helst är det ett grovt brått att flickor ska tvingas gifta sig med den person som våldtagit flickor under 18 år.

Åk inte till ett land som ska instifta lagar som ger brottslingen en straffbefrielse om han gifter sig med flickan. Det måste alltid vara flickorna som ska bestämma sig vem man vill gifta sig med. Tyvärr finns det många länder där inte flickor bestämmer vilka de ska gifta sig med. Flickor ska inte vara några handelsvaror för familjerna. Turkiet har en gräns på 18 år för att ha sexuellt umgänge men trots detta är det oerhört många som gifter sig och är under 18 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.