Frun till USA,s finansminister tar Greta i försvar.

Frun till USA,s finansminister tar Greta i försvar. Jag tror att det inte är enbart hon som gör detta. USA har själva drabbats av det som beror på klimatförändringen. Jag är säker på att det finns många till och med i USA som gillar det hon säger. Gretas uppmaning är egentligen bara en uppmaning som kortfattat lyder ”Lita på forskningen”. Trump har en mycket konstig uppfattning och det gäller inte bara miljön utan även kvinnors rätt att bestämma över sin kropp. Såg ett inslag där han hävdade att det är Gud som är den som står bakom att ett barn kommer till. Tyvärr kom inte toppmötet i Davos fram till något positivt om miljöfrågorna trots att det kan vara goda investeringar att investera i miljöåtgärder och samhället har ett ansvar fatta beslut om lagar som förhindrar att jordklotet förstörs. Så här skrev Omni om finansministerns fru.

TOPPMÖTET I DAVOS 2020
Frun till USA:s finansminister Steven Mnuchin tar Greta Thunbergs sida efter duons ordbråk, skriver Politico. Detta efter att Mnuchin sagt att Thunberg borde skaffa en ekonomiutbildning innan hon uppmanar världsledare till handling.
”Jag står bakom Greta här. Jag har inte heller någon examen i ekonomi”, skrev Louise Linton på sociala medier i går – inlägg som senare raderades.

New York Magazine-reporten Olivia Nuzzi hann skärmdumpa inläggen och har delat dessa på Twitter. ”Jag är inte min man”, skrev Linton också i inlägget.
Efter kritiken har finansministern sagt att kommentaren var menad som ett skämt. Slut citat Omni
Det är ett sätt för många att som finansministern gjorde ta tillbaka vad man sagt. Det tål inte den press som de utsätts för inte minst av media. Jag tror att de är rädda för Greta för de vet säkert att hon har rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.