Ett kommunalråd utsattes för våld i sitt eget hem.

Nu har det hänt att det är ett Socialdemokratiskt Kommunalråd som blev utsatt för misshandel i sin bostad. Det var kommunalrådet i Älvkarleby kommun Marie Larsson men även hennes sambo som råkade ut för detta. Man säger att det var av politiska skäl som den här misshandeln har skett. Vi får hoppas att de två som råkade ut för misshandeln kan ge polisen tips så att förövaren kan gripas och får ett kännbart straff. Jag lider verkligen med Marie för det hon utsatts för. Jag själv blev utsatt för ett hot under min tid som kommunstyrelsen ordförande där personen i fråga blev dömd för sluten Psykiatrisk vård med särskilt utskrivningsprövning. Även det för att jag gjort uttalade om den terror som många utsatts för av det media kallar djurrättsaktivister. Jag lägger ut två artiklar från Omni om detta med vad som hänt i Älvkarleby

•MISSHANDELN AV S-POLITIKERN Kommunstyrelsens ordförande i Älvkarleby kommun, Marie Larsson (S), blev anfallen i sitt hem under lördagen och utsattes där för misshandel. Det skriver kommunen på sin hemsida. Både Larsson och hennes sambo fick lättare skador. Händelsen har polisanmälts och enligt Larsson uttryckte angriparen hatiska uttalanden om hennes politiska engagemang. Ingen har gripits.

– Misshandeln i sig självt är hemsk, men att brottet dessutom tycks ha kopplingar till hennes politiska uppdrag gör det hela extra känsligt, säger kommundirektören Maria Wikström.

•MISSHANDELN AV S-POLITIKERN Flera politiker och ledarskribenter fördömer misshandeln av kommunstyrelsens ordförande i Älvkarleby. Marie Larsson (S) och hennes sambo misshandlades i sitt hem under lördagen och fick lättare skador. Enligt Larsson uttryckte sig gärningsmannen hatiskt om hennes politiska engagemang.

”Ingen ska behöva utstå hot eller våld för sitt politiska engagemang”, skriver näringsminister Ibrahim Baylan (S) på Twitter.I Älvkarleby är oppositionspartiet Moderaterna upprörda över händelsen.– Det är förkastligt, sånt ska inte ske och det spär på politikerföraktet, säger M-ledamoten Roger Petrini till SVT Nyheter Uppsala. Slut citat Omni.

Visst har vi fått höra om ungdomsbrottslighet och ungdomsgäng som rånar liksom som polisen säger olika aktioner med gäng som till och med skjuter varandra. När det gäller detta som hänt i Älvkarleby gäller det ett allvarligt hot mot demokratin. I går kom det samtidigt även en rapport från Tyskland där man avslöjat en grupp extremhöger som skulle mörda ledande politiker och tjänstemän för att överta makten. Nu har det inte i media kommit fram vilket politiskt innehåll som den som misshandlade i Älvkarleby. Däremot måste alla som vill delta i kampen för demokratin visa vår avsky för våld mot politiker och det måste finnas med i det vardagliga politiska arbetet. Det har blivit ett hårdare klimat mellan de politiska grupperna på riksnivå vilket inte är bra. Man måste tillsammans stå upp för demokratin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.