Det är svåra förhandlingar om EUs budget. EUs krav 14 miljarder och det är för mycket

Nu förhandlar EU med länderna om medlemsavgiften som Sverige anser är för stor. Summan som florerat är en höjning med 14 miljarder kronor. Man tycker att avgiften ska täppa till det hål i budgeten. Visst är det ett hål då Storbritannien lämnade men jag antar att även de skulle få tillbaka en pengar. Storbritannien var en stor nettobetalare. Idag betalar varje svensk i runda tal 1 500 kr netto till EU. Det finns några länder som betalar mer än Sverige och det är Danmark Tyskland och Österrike.

De som fick ut mest av EU:s budget
2018 var litauer, som fick tillbaka
drygt 6 000 kronor netto per person.
Därefter kom ungrare, letter, ester och polacker. Det är en del av dessa länder som i stort sett inte tagit emot stora flyktingströmmar och dessa kostnader ligger kvar bra många år och det är främst länder som fått mest pengar men som inte tagit emot några flyktingar. Det måste synas i den budget man nu tar. De länderna är länder där extremhögern tagit makten. De följer inte den regel som bör gälla att ta sin del av kostnaderna för flyktingpolitiken. I många blivit så att högerpartier har makten. Det kan nog bli så att vi får betala mer till EU och nu får Stefan Löfven visa sina förhandlingsmetoder och vanor. Men jag tippar att det bli hårdare än förhandlingarna med verkstadsindustrin. Den budget det gäller är för 2021-2027. Så det är en risk att det blir mer tror jag för får Sverige lägre avgifter kommer detta att ge lägre avgifter för fler länder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.