Björklöven svenskt rekord i poäng i Allsvenskan, men kan bli mer. Herrskidåkning är i botten

Björklöven slog idag nytt Svenskt rekord. Det finns ingen hockeyklubb som tagit så många poäng i allsvenskan som man gjort nämligen 111poäng. Tilläggas att man fortfarande har man fem matcher kvar vilket är 15 poäng att spela om och om jag hörde rätt ligger rekordet totalt i SHL på 118 poäng så 8 poäng på de fem kommande matcherna då har man även det svenska rekordet att ha som målsättning för resten av Allsvenskan. Jag hoppas även att de ger järnet även resten av matcherna.

Den stora poängskörden är det många som ska ha äran av även om dagens match mot Karlskoga blev grinig vann man på övertid, ett fint mål av Axel Ottoson. En som också måste få del av äran är den nye sportchefen Per Kenttä som gjort många kloka rekryteringar till spelartruppen, det ska självklart även Jocke Fagervall som tränare och huvudansvarig och även Robert Kimby som genomförde sportchefens spelidé. Jag tycker även att sponsorerna tagit sitt ansvar och medverkat till de spelare som kommit senare. Och slutligen alla spelare som tagit sitt ansvar så att man blivit ett sånt bra lag. Trots att man vissa matcher spelat dåligt har man vunnit och de har gasat lite i sista perioden så har det blivit seger. Jag tror det är mycket länge sedan det varit så roligt att gå på hockey då lagets fina spel gillats av publiken.

Nu är inte säsongen över utan det är fem matcher kvar i Allsvenskan och jag tror det vore bra om man gick segrande ur allsvenskan vilket ger en match mer hemma i striden om vem som får möta det lag som kommer på sista plats i SHL. Det kan även bli så att om man i stället blir två ska man möta ett lag från kvalserien innan det blir match där mot 13:e lag i SHL om jag förstått kvalspelet rätt. Jag hoppas även att publiken stöder Löven i de matcher som finns kvar i Allsvenskan och att man köper 50/50 lotter av oss som säljer vilket jag gör nu på fredag då Löven möter AIK hemma. Jag förvånas också över att media inte gläds över Lövens framgångar utan håller på med att vara misstänksam men det ska jag komma med i en annan blogg.

Jag måste även ge lite synpunkter på en annan av mina favoriter nämligen den idrott där man har skidor under fötterna. Det som gör mig djävligt besviken är vart och varför har vi blivit en B nation när det gäller herrarna där vi aldrig har varit så dåliga i både längdåkning inklusive sprint att Blomkvist är nöjd om vi har någon som är bland de 20 bästa och det syns inga som jag tror är riktiga ämnen heller. Medan vi på damsidan kan vara med att slåss om pallplatser utom mot den tidigare dopingavstängde Norskan. Även på skidskytte har vi minst en dam som kan slåss om segern men flera som till och från kan var i toppen. Herrarna där har vi ingen som har efterträtt Björn Ferry som är en värdstjärna. Samma mönster finns om i längd finns även i utförsåkning där vi har damer som kan vara med i toppen men på herrsidan inte och inga unga som knackar på porten. Jag tycker det är en mycket sorglig väg som herrarna befinner sig i. Gör man inget annat än att inte bry sig om åkarna och rekryteringen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.