Det är obegripligt hur USA fungerar som rättstat. Trump plockar ut vissa personer och benådar dem

USA är ingen rättsstat. Det kan det inte vara när nu Trump enligt media kommer att benåda 11 korrupta politiker. Om amerikanerna accepterar detta då ger jag inte mycket för den amerikanska folkets uppfattningar. Vi har sett hur en del företag fått stora böter för att de inte följt amerikanska reglerna men vänner till presidenteden. Assange som avslöjat mycket bland annat hur ryssarna lagt sig i det förra presidentvalet i USA skulle benådas om han säger att ryssarna inte haft något finger med detta att göra. Det här tycker jag på svenska är för djävligt att presidenten kan gå in och benåda utan att ha bett om detta i alla fall offentligt. Men skulle kunna fundera över hur han kan tro att väljarna accepterar detta. Kan han möjligen tro att valet är förlorat eller är det så att han räknar med ökade kampanjbidrag vem vet. Så här skrev Omni om detta.

•TRUMPS BENÅDNINGAR
USA:s president Donald Trump har benådat elva korrupta politiker och affärsmän som dömts till kännbara fängelsestraff. Presidenten visar därmed att han har rätten att benåda dömda brottslingar, menar DN:s Michael Winiarski.

Det skickar enligt honom också en signal om att Trumps vänner som dömts för mened och korruption kan vänta sig samma sak, så länge som de är lojala och inte vittnar mot presidenten. Winiarski tror därför att Roger Stone, Michael Flynn och Paul Manafort, samtliga dömda för brott med koppling till

Rysslandsanklagelserna kring förra presidentvalet, kommer benådas.
Stephen Collinson på CNN menar att Donald Trump genom alla sina benådningar försöker ta kontrollen över rättsapparaten. Om han benådar fixaren Roger Stone och kampanjchefen Paul Manafort kommer presidenten på riktigt hota den självständighet som rättsapparaten har åtnjutit i 250 år. Slut citat Omni

2 kommentarer

  1. Ola Norberg

    En liten kommentar angående Trumps benådningar:
    ”Människor förtjänar en andra chans”

    – Han har en stark uppfattning om att människor förtjänar en andra chans, säger Neil Eggleston, medarbetare till Obama i Vita huset.

    Barack Obama blir därmed den president som benådat flest fångar. Under sina åtta år på mandatet har han förkortat straffen för 1 715 dömda. 568 av dem hade livstidsstraff, enligt AP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.