Det är obegripligt varför man blandar inkomster i förvärvslivet när det är en granskning om idrotten

VK har haft uppgifter om vad spelare och tränare har haft för inkomster men de har inte varit justa när det gäller att skilja på vad som kommer från idrotten utan bakat ihop allt men inte tagit bort vad de tjänat på sin civila karriär. Det är obegripligt varför och det måste vara att reta upp folk mot Björklöven. När ishockeyföreningens styrelseordförande även i bolaget Mikael Salomonsson inkluderas i VK:s sammanställning innebär det att Björklöven tar de tre första platserna på listan. Mikael Salomonsson toppar med en inkomst på nästan 1,4 miljoner kronor, tvåa är tränaren Joakim Fagervall som tjänar drygt 700 000 kronor och på tredje plats återfinns föreningens vd med en inkomst på drygt 650 000 kronor.
Uppgifterna om inkomst kommer från företaget Ratsit AB och avser deklarationsåret 2019 som i sin tur handlar om inkomståret 2018.
Listan VK hade en rad aktiva och före detta idrottare från Umeå och urskiljer inte hur stor del av inkomsten som kommer från idrottandet och från annan verksamhet.
För ett flertal av idrottsprofilerna kommer stora delar av inkomsten av förvärvsarbete.

Jag fattar inte varför man blandar äpplen och päron. Björklövens ordförande Mikael Salomonsson pekas ut med en inkomst enligt ovan. Men inte en krona är från Björklöven. Siffrorna är från 2018 och det året jobbade han inte heller hos INAB där han nu är anställd utom hos PostNord i Stockholm. Så inget av hans lön kommer från Björklöven eftersom inget arvode har utgått från Björklöven och det går hur enkelt som helst och minns jag inte fel var VK på plats vid årsmötet.

Det märkliga är att man i rubrikerna tar upp det den totala lönen och som inte har med föreningen och dess bolag att göra. Däremot har självklart Fagervall lön från ishockeyn däremot tror jag inte Björklövens VD Anders Blomberg jobbade hela året 18 som VD om det ens var något. Jag fattar inte vad VK har för syfte att blanda ihop detta möjligen för att sprida agg mot Löven. De flesta idrottsledare har ingen ersättning alls och så även när det gäller andra kostnader. Klanka för fasen inte på idrottsledare som i de flesta fall gör ett mycket bra jobb inte minst för alla barn och unga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.