Centern tänker ta bort parkeringar som redan är sålda

Centern tänker ta bort P-huset där vandrarhemmet ligger. Det P-Huset är till för de som har ärenden till centrum och inte till för arbetsplatsparkeringar. Företagen som bygger nya fastigheter i centrum har friköpt i P-Hus i stället för att bygga det inom det egna kvarteret. Vad allt gröna friköp innebär kan ni läsa eller Petroni som var planerare och numera VD i UPAB Det är numera centerns näringspolitik att gå ifrån beslut bland annat tagna i byggnadsnämnden och jag har inte hittat att de haft andra förslag i stället för friköp. De flesta företagen har säkert trott att har man varit med i gröna friköp så ska det gälla.

Vad innebär centerns förslag då om man spolar friköpen är att man lurat företagen och kan inte erbjuda vad man lovat. Det är i byggnadsnämnden man har beslutet om hur parkeringar ska anordnas och detta är det enda reservatet som är kvar. Centern visar på detta sätt en riktig spark i skrevet på alla fastighetsägare och i förlängningen även tex handlare som fått detaljplaner godkända när man visat hur parkeringar ska kunna tillgodoses.

Jag tycker det är svagt att man inte talat om för Trivecktor vad som gäller och jag undrar om inte de även var inblandad i systemet av Gröna friköp och tror även att vi fick regeringens godkännande av systemet. Då var det alliansen som styrde Sverige och jag tror att det var centern som hade miljöministerposten när vi kom igång med systemet. Det här fanns med i den fördjupade översiktsplanen som antogs 2011 och den var centerpartiet med på. Centern kan inte näringslivet hädanefter lita på då de inte står upp för beslut som man stått bakom.

Det här blir naturligtvis ett hot mot ett attraktivt centrum. Självklart går det att ordna både in och utfarter till detta P-Hus för det utreddes innan vi tog beslut. Jag har under min tid varit fundersam över bolaget när man hade ett förslag att cyklisterna skulle ledas genom rondellen vid nus. Det spolade vi bort direkt för ingen av oss trodde på deras förslag. Intressant är att minnet klarnar direkt när man ser vissa förslag. Det går att nå detta P-Hus det är bara att söka rätt på handlingarna. Jag tycker också märkas att det är många nya tjänstemän på kommunen i dessa ärenden då man kommer med förslag som strider mot fattade beslut tex var det ska ligga ett P-hus för att klara Grön Friköp som vi var först med i Umeå. Däremot vet jag att Tegsbron var färdig 1949 och började byggas 45 och jag påbörjades antagligen också det året eftersom jag fyllt 74 år. Jag vet också att vi hade en tanke att haka på gång och cykelvägar på Tegsbron men den var i för dåligt skick så det avvisade staten som ägde bron och gör det än idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.