Terrorattack mot Girjas sameby som vann målet mot staten om rätten till jakt och fiske

Det händer saker som inte borde hända. Tidigare i veckan fick Girjas sameby 7 renar ihjälskjutna. Girjas sameby är de som vann ett mål mot staten när de gäller jakt och fiske inom sin sameby. De här sju renarna visade det i media hur de låg styckade och lemlästade och utspridda efter vägen. Det här har självklart med det mål de vann i Högsta domstolen. Jag vet inte vad man ska kalla sådana terror attacker men det är klart ett hatbrott. Samerna har råkat ut för hatbrott tidigare.

Det är i alla fall för mig varför ofattbart hur människor kan göra något sådant i dagens läge. Definitivt är det något fel i huvudet på förövarna. Nu vet man inte vilka det är som gjort detta men det är självklart för för mig att det säkert beror på att de gick segrande när det gäller jakt och fiske. Jag hoppas att man kan få fast dessa förövare och att de får hårda straff. Hat och hat mot samer är dock inte första gången det hänt och här gäller det att få fast förövarna för det är säkert flera som deltagit i detta. Jag har inte trott att det funnits människor som beter sig på detta sätt . Det här är ett rasistiskt brott och polisen måste lägga ner all kraft för att finna förövarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.