Allsvenskan i ishockey bör snabbt bilda en ny liga och sälja rättigheterna för TV och där få en bättre finansiering än idag

Det är ingen rättvis fördelning av reklam inom ishockey. Det är Cmore som är den som köpt rättigheterna och Allsvenskan får några korvören. Det innebär att allsvenska lag har en mindre chans att gå i SHL då de har mycket mindre budget. En annan sak som är direkt felaktig är att man kan från SHL kan köpa en spelare som har ett kontrakt. Nu ryktas att bland annat Cooper ska vara på väg till Skellefteå och om jag förstått reglerna rätt så kan inte Björklöven stoppa detta.

Då frågar jag mig varför har man då kontrakt. Man skriver kontrakt för att man vill ha kvar spelaren och betalar självklart för detta. Då borde det inte gå att köpa loss spelaren utan att man Allsvenska lag vill sälja. Det måste vara fel Björklövens matchers intäkter går till att göda SHL lag. Ska man ha det rättvist ska ju den största delen av intäkterna till det lag som kunderna vill köpa. Jag tror inte att det går att få till en ändring när avtalen gäller. För att få till en ändring och stärka de Allsvenska lagen borde man som jag skrev tidigare bilda en ny liga får man inte det för förbundet bildar man ändå en ny liga. Man säljer TV rättigheterna till den som betalar bäst och inte gå hand i hand med SHL. Det måste vara slut på att Allsvenskan bara vara en liga som försörjer SHL med spelare.

Ingen av de andra mycket välbetalda sportcheferna hade hittat Cooper, ,Joe Cannata eller Palmqvist och inte heller några andra som blev riktigt bra när de kom till Björklöven och värvades av Kenttä . Mer pengar till de Allsvenska lagen redan nu, några platser i styrelsen och jag vill bara påminna om att när man kommer in i en förbundsstyrelse måsta man tänka på helheten och inte ge den förening man kommer ifrån några fördelar.

Det här borde man kunna lösa snabbt i annat fall måste man bilda en egen liga. Det finns säkert 10 lag som skulle nappa på det och så kan mannat med några lag från Norge och möjligen Danmark för då blir det intressantare för reklamköparna. Nu finns det dessutom misstankar om brottslighet och det är märkligt att man inte offentliggör detta eller varför tiger styrelsen. Vill också påminna om att Björklöven kastades ut ur Allsvenskan när de först sökte om konkurs men då gick krafter in och räddade Björklöven så det blev ingen konkurs men trots detta och med de åtgärder man vidtog flyttades man till div ett och nu när man vunnit serien överlägset slagit nytt poängrekord och haft mycket större publik än många SHL lag då får man inte gå upp och Leksand och Oskarshamn får stanna kvar och får en stor höjning av pengar. Rättvist kan man inte kalla detta.

3 kommentarer

  1. Björn

    Frågan är ju om Viasat är sugna på att teckna ett avtal om sändningsrätt som ger mer klirr i kassan till klubbarna i allsvenskan? Tror inte att så är fallet, men kan ha fel.
    Hockeyallsvenskan är väl inte den största publikmagneten idrottsligt som sänd på tv när vi har Shl matcher att titta på.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      De säljer mer allsvenska matcher än man tror och tittar man på försäljningen säljer de mer matcher än många SHL lag. Jag satt i Björklövens styrelse när det avtal som nu gäller och det var ett dåligt jobb dåvarande VD i Allsvenskan gjorde. Uselt helt enkelt för de allsvenska lagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.